Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Nykäsen muistomerkissä ollut virhe korjattu – taiteilijan omalla kustannuksella

Edesmenneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen muistomerkki Höyhen paljastettiin pari viikkoa sitten Hippoksen liikuntapuistossa Jyväskylässä, ja samalla muistomerkistä paljastui virhe koskien Nykäsen saavutuksia. Nyt virhe on korjattu, Jyväskylän kaupunki kertoi torstaina.

Teoksessa oleviin suksiin on kaiverrettu Nykäsen saavutuksia. Yhdeksi saavutukseksi listattiin "Olympiahopea suurmäki Sarajevo 1984", mutta Nykänen oli Sarajevon suurmäessä olympiavoittaja.

– Virhe ilmeni muistomerkin julkaisun jälkeen. Tämän jälkeen pohdittiin välittömästi, millaisia vaihtoehtoja virheen korjaamiseen on. Tarkastelussa päädyttiin siihen, että virheellisesti kaiverrettu suksi irrotetaan ja tilalle vaihdetaan oikealla kaiverruksella oleva suksi, Jyväskylän kaupunki tiedotti.

Kuvanveistäjä Kaarina Kaikkonen pahoitteli virhettä kuvaten sitä "inhimilliseksi oikolukuvirheeksi". Jyväskylän kaupunki kertoi torstaina, että Kaikkonen on omalla kustannuksellaan asennuttanut uuden suksen virheellisen tilalle.

– Muistomerkistä on jo muodostunut yksi Jyväskylän maamerkeistä, ja siten olemme iloisia, että muistomerkki saatiin korjattua näin nopeasti. Haluamme esittää vielä suuret kiitoksemme taiteilija Kaarina Kaikkoselle, muistomerkkityöryhmän puheenjohtaja Meri Lumela totesi tiedotteessa.

Urallaan muun muassa neljä olympiakultaa voittanut Matti Nykänen kuoli 55-vuotiaana helmikuussa 2019.