Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KuPS tähyää cup-mestaruuden uusimista – Inter hakee kolmatta

Kuopion Palloseura palasi vuoden 2021 toukokuussa jalkapallon miesten Suomen cupin valtiaaksi 32 vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi HJK:n Olympiastadionilla rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Nyt keltamustat hakevat toista peräkkäistä ja seurahistorian neljättä cup-mestaruutta, kun tämänvuotinen cup-koitos huipentuu lauantaina Olympiastadionilla loppuotteluun Turun Interiä vastaan.

KuPSin päävalmentaja, "cup-romantikoksi" tunnustautuva Simo Valakari odottaa kohtaamista innolla.

– Nyt on jälleen hieno mahdollisuus laittaa nimemme historian kirjoihin. Olen itse iso cup-kilpailun fani ja cup-romantikko. Tänäkin vuonna 314 joukkuetta lähti taistelemaan Antero Nyman -pokaalista ja jäljellä on enää kaksi parasta. Matkalla finaaliin meidän on pitänyt tehdä paljon oikeita asioita ja välillä olemme olleet onnekkaitakin. Cup on siitä reilu kilpailu, että joko voitat ja jatkat pelejä, tai häviät ja jäät odottamaan seuraavaa vuotta. Tämä on ollut jälleen kerran todella upea matka, Valakari tunnelmoi KuPSin sivuilla ottelun aattona.

KuPS juhli reilu 16 kuukautta sitten Olympiastadionilla ilman yleisöä. Nyt katsojat pääsevät lehtereille.

– Joukkueessamme on paljon pelaajia, jotka olivat viime vuoden voittajajoukkueessa, mutta osalle lauantainen huipentuma on uran ensimmäinen. Pääsemme upealle Stadikalle yleisön eteen ja paikalle tulee jälleen varmasti paljon KuPS-faneja. Hieno tapahtuma ei saa kuitenkaan viedä keskittymistämme, Valakari päätti.

"Nappisuoritusta vaaditaan"

Interillä on haussa kolmas cup-titteli, edelliset ovat vuosilta 2009 ja 2018. Niitä kumpaakin oli kokemassa Inter-legenda, peliuransa viime kauteen päättänyt Timo Furuholm.

– Finaali, luonnonnurmi, toivon koko sydämestäni Interin voittoa. Tulee olemaan vaikea päivä, joten nappisuoritusta vaaditaan, Furuholm tiivisti Interin sivuilla.

Finaali alkaa Olympiastadionilla lauantaina kello 16.