Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK:n europelimenestys siirtää miesten jalkapalloliigan runkosarjan päätöstä

HJK:n menestys eurokentillä viivästyttää miesten jalkapalloliigan runkosarjan päätöstä vuorokaudella. Liigan runkosarja päättyy sunnuntaina 11. syyskuuta saman viikon lauantain sijaan.

HJK varmisti jo paikkansa Konferenssiliigan lohkovaiheessa, mutta voi vielä yltää Eurooppa-liigan lohkopeleihin. HJK:n seuraava vastustaja europeleissä on tanskalainen Silkeborg.

Kotimaan kentillä liiga jatkuu runkosarjan jälkeen kuuden parhaan Mestaruussarjassa ja sijoille 7–12 yltävien Haastajasarjassa. Kummassakin pelataan 18. syyskuuta alkaen yksinkertainen sarja, ja sarjoihin lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta.

Haastajasarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa miesten Ykköseen ja sijalle 11 sijoittunut joukkue karsii liigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan kaksiosaisessa ottelussa. Liigassa viimeistä sijaa pitää nyt HIFK, ja FC Lahti on viimeistä edellisenä neljä pistettä IFK Mariehamnia perässä.

Kärkipäässäkin on kovat panokset, sillä europeleissä liikkuu raha. Suomen mestari saa paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin, ja hopeamitalisti pääsee Konferenssiliigan karsintoihin. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen cupin voittajalle, mutta jos cup-mestari sijoittuu liigassa kahden parhaan joukkoon, europeleihin pääsee myös liigan pronssijoukkue.

Suomen cupin voittaja ratkaistaan 17. syyskuuta Helsingissä Olympiastadionilla pelattavassa loppuottelussa. Cup-finaalin joukkueet ratkeavat 31. elokuuta pelattavissa välierissä HIFK–Inter ja FC Lahti–KuPS.

Liiga päättyy 15. lokakuuta.

Kausi venyy lokakuun loppuun

Neljäs paikka kauden 2023–24 eurocupeissa ratkaistaan niin sanotussa eurolopputurnauksessa, joka palaa ohjelmaan kahden kauden tauon jälkeen. Turnaus oli tauolla koronavirustilanteen takia.

Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt liigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Suomen cup vaikuttaa myös eurolopputurnauksen joukkueisiin.

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit toisesta finaalipaikasta. Finaali pelataan kaksiosaisena, ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan.

Eurolopputurnaus alkaa keskiviikkona 19. lokakuuta, ja avauskierroksen voittajat kohtaavat lauantaina 22. lokakuuta. Tämän ottelun voittaja kohtaa huipennuksessa joukkueen, joka pääsee turnaukseen parhaalta sijalta. Ratkaisupelit ovat keskiviikkona 26. lokakuuta ja lauantaina 30. lokakuuta.