Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisten uintipäivä typistyi aamukisoiksi EM-altaassa

Uinnin EM-kilpailujen iltakisat uidaan tänään Roomassa ilman suomalaisia. Aamun alkueriin osallistuneet suomalaiset karsiutuivat lajeissaan jatkosta, 16 parhaan välieristä.

Lähimpänä jatkopaikkaa oli Veera Kivirinta, joka ui naisten 100 metrin rintauinnissa toisessa alkuerässä seitsemänneksi ajalla 1.09,44. Kivirinta oli alkuerien 21:s, mutta asema parani maakiintiöiden takia.

– Aika helppo satasen rinuli, mutta eihän tuo aika ollut älyttömän kova, Kivirinta sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kivirinnan kanssa samassa erässä uinut Laura Lahtinen oli 27:s ajalla 1.09,92. Ensimmäisessä erässä uinut Martta Ruuska oli 32:s ajalla 1.11,82. Mukana oli 37 uimaria. Suomalaistenkin sijat nousivat yhdellä pykälällä, kun espanjalaisuimari Jessica Vall Montero hylättiin.

Italialaiset olivat kotialtaassaan hurjia, sillä alkuerien neljä parasta oli italialaisia. Maakiintiön takia kaksi heistä putosi kuitenkin välieristä eli 16 parhaan joukosta.

Nopein oli Benedetta Pilato ajalla 1.05,77. Eränsä voittaneet Arianna Castiglioni ja Martina Carraro joutuivat tyytymään vain alkuerän uimiseen, sillä Pilaton erässä toiseksi uinut Lisa Angiolini oli heitä nopeampi.

Liukkonen toiveikkaana

Ari-Pekka Liukkonen karsiutui välieristä miesten 100 metrin vapaauinnissa. Liukkonen oli sivulajissaan neljännen alkuerän viimeinen ajalla 52,62.

Liukkonen oli alkuerien 69:s. Mukana oli 77 uimaria. Romanian David Popovici ui alkuerissä kisaennätyksen 47,20.

Liukkosen kesää ovat vaikeuttaneet sairastelut. Hän laski ennen Rooman kisoja olleensa kahdesta ja puolesta viime kuukaudesta puolitoista kuukautta sairaana, ja keskikesän MM-kisat jäivät sen takia väliin.

– Happojen puolesta kroppa alkaa toimia paremmin. Oikea suunta, Liukkonen kuvasi.

Hänen päämatkansa on 50 metrin vapaauinti, jossa hän puolustaa Euroopan mestaruuttaan.

Aamun avauslajissa naisten 50 metrin perhosuinnissa Jenna Laukkanen ja Lahtinen karsiutuivat. Uintiaan väkinäiseksi Ylen tv-haastattelussa kuvannut Laukkanen ui matkan neljännessä alkuerässä yhdeksänneksi ajalla 27,61 ja Lahtinen samassa erässä kymmenenneksi ajalla 27,63. Laukkanen oli 28:s ja Lahtinen 29:s. Mukana oli 37 uimaria.

Erän voitti ruotsalaistähti, matkan ME-uimari Sarah Sjöström ajalla 25,30. Hän oli alkuerien nopein.