Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SaiPan Roni Karvinen valittiin Nuorten Leijonien MM-kisaryhmään Edmontoniin – Talvella kesken jääneet kisat alkavat alusta 9. elokuuta

MM-leirityksen haastajajoukkueessa esiintyneet SaiPan Aapo Sarell ja Rasmus Ruusunen jäivät kisajoukkueen ulkopuolelle.

Suomen joukkue jääkiekon nuorten MM-kisoihin on valittu. Jääkiekkoliitto tiedotti valinnoista myöhään keskiviikkona.

Joukkueeseen on nimetty jälleen SaiPan hyökkääjä Roni Karvinen. Hän oli mukana myös vuodenvaihteessa järjestetyissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa, jotka keskeytettiin kisojen koronakuplan puhjettua. Vantaalaislähtöinen Karvinen aloittaa SaiPassa nyt neljännen kautensa.

Lopullinen MM-ryhmä muotoutui tuttuun tapaan lyhyen leirityksen perusteella. Vierumäen leiritykselle oli nimetty pääjoukkue ja haastajajoukkue, jotka kohtasivat kumpikin vuoroin Tšekin ja Sveitsin alle 20-vuotiaiden joukkueet.

Haastajaryhmän riveissä esiintyivät SaiPasta puolustaja Aapo Sarell sekä hyökkääjä Rasmus Ruusunen. Haastajajoukkueeseen oli nimetty kesäkuussa lisäksi SaiPa-puolustaja Elmeri Laakso, mutta hän ei pelannut heinäkuun leirityksellä peliäkään. He kolme jäivät lopulta ulos MM-kisaryhmästä.

– Luotimme valinnoissa vahvasti historiaan ja yhteisiin kokemuksiin. Siihen joukkueeseen, joka vuodenvaihteessa oli koolla, on tehty vain vähän muutoksia, kommentoi Nuorten Leijonien päävalmentajuuden kisojen päätteksi jättävä Antti Pennanen tiedotteessa.

Vuodenvaihteessa kesken jääneen turnauksen otteluiden tulokset eivät jää voimaan, vaan turnaus alkaa Edmontonissa alusta tiistaina 9. elokuuta.

Suomi kohtaa kisojen avausottelussaan Latvian. Alkusarjan A-lohkossa Suomea vastaan asettuvat lisäksi Kanada, Slovakia ja Tšekki. Nuorten maailmanmestari on selvillä 20. elokuuta.