Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WWE:n toimitusjohtaja Vince McMahon eläköityy kohujen saattelemana

Yhdysvaltalainen painipromoottori Vince McMahon jää eläkkeelle show- eli viihdepainin järjestön WWE:n toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Kohta 77-vuotias McMahon kertoo kokevansa, että eläköitymisen aika on tullut.

– Läpi vuosien on ollut etuoikeus auttaa WWE:tä tuomaan teille iloa, inspiroimaan teitä, riemastuttamaan teitä, yllättämään teidät, ja aina viihdyttämään teitä, hän jatkoi tiedotteessaan.

McMahon rakensi showpainista valtavan viihdeimperiumin ja rekrytoi järjestönsä riveihin Hulk Hoganin kaltaisia painijoita, jotka loivat uraa myös kehän ulkopuolella.

WWE:n painijoista tuli kulttuuri-ikoneita McMahonin hyödynnettyä musiikkia ja tarinankerrontaa tähtiensä esittelemiseksi laajalle yleisölle. Hän järjesti myös mittavia tapahtumia, kuten New Yorkin Madison Square Gardenilla vuonna 1985 nähdyn ensimmäisen Wrestlemanian.

Sittemmin McMahon on muun muassa perustanut kilpailevan liigan amerikkalaisen jalkapallon NFL:lle. McMahonin XFL:ssä on nykyisellään yhtenä omistajana painikehästä Hollywood-tähteyteen ponnistanut Dwayne “The Rock. Johnson.

McMahonilla on myös pitkäaikaisia kytköksiä Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Donald Trumpiin, ja miesten välille on muun muassa lavastettu aikojen saatossa riita, jota puitiin lopulta painikehässäkin.

Salasuhteita ja hyssyttelyrahoja

Viime kuussa McMahon jätti roolinsa WWE:ssä, jossa odotettiin tuloksia häneen kohdistuvasta sisäisestä tutkinnasta. McMahonilla on uskottu olleen suhde työntekijään, jolle hänen on väitetty maksaneen kolme miljoonaa Yhdysvaltain dollaria asian salaamiseksi.

McMahonin tytär Stephanie McMahon nimettiin WWE:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi tutkinnan jatkuessa.

Kaksi viikkoa sitten Wall Street Journal -lehti puolestaan kirjoitti McMahonin maksaneen yli 12 miljoonaa dollaria neljälle naiselle, jolla oli historiaa WWE:n kanssa. Summia oli maksettu edellisten 16 vuoden aikana, ja niiden tarkoituksena oli niin ikään ollut saada naiset vaikenemaan suhteista ja väitetyistä rikkomuksista. Entinen naispainija on muun muassa väittänyt McMahonin pakottaneen häntä suuseksiin.

Eläköitymisilmoituksensa yhteydessä McMahon kertoi jättävänsä yhtiön tyttärensä sekä varatoimitusjohtaja Nick Khanin käsiin.

– Suurimpana osakkeenomistajana, jatkan WWE:n tukemista kaikin tavoin, McMahon lisäsi.