EM-kisoihin tähdännyt Kristiina Halonen juoksee Eugenen MM-kisat bonuksena – MM-tavoite oli kirjattu vasta ensi vuodelle

Aitajuoksija Kristiina Halonen on kamppaillut tiensä vaikeista urheiluvammoista Eugenen MM-kisajoukkueeseen. Kesäkuussa hän keskittyi parantelemaan rankingasemiaan Münchenin EM-kisoja varten, mutta hän nousi ennätysjuoksuillaan myös MM-ryhmään.

Halonen paransi 2019 juoksemansa 400 metrin aitajuoksun ennätyksensä 58,41 aikaan 57,04 kesäkuun alussa Tampereella. Oulun rankingkisoissa kesäkuun lopulla aika koheni lukemiin 56,76.

– MM-kisat ei ollut lähtökohtaisesti tämän vuoden tavoite. Se oli ennemminkin kirjattu ensi vuodella, Halonen kertoi maanantaina Eugenessa.

– Mielessä oli EM-kisat ja sitä varten juoksin kesäkuussa viisi kilpailua sinne rankingiin.

Vammoista toipuessaan Halonen opiskeli tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Tähän kauteen hän valmistautui terveyden ehdoilla, mutta vauhti parani mukavasti.

– Harjoitus on tähdännyt siihen, että pysyn terveenä. En ole tehnyt mitään ihmeellistä. Kyse on vain siitä, että on tuotu esiin potentiaalia, mitä minussa on ollut jo monta vuotta, Halonen taustoitti kehitystään.

Takaportista edustustehtäviin

Alkukesän Halonen keskittyi rankingpisteisiin. Sen takia hänen on vaikea ennakoida MM-vauhtiaan tai sitä, mihin kuntoon hän voi ennättää elokuun EM-kisoihin mennessä.

– En osaa yhtään arvioida, mikä minun kuntopiikki voisi olla tai pystynkö sellaisen saamaan tai ehtiikö sellaista tänä kesänä rakentaa. Tahti on ollut niin tiukka koko ajan, Halonen pohdiskeli.

Hyvä aidattu ratakierros perustuu rentouteen, mutta loppu menee väistämättä taisteluksi.

– Helposti ekat viisi aitaa ja sen jälkeen on lähdettävä juoksemaan, mitä lähtee, Halonen kuvasi ajatustaan rajusta juoksumatkasta.

Mielenkiintoista Halosen tarinassa on sekin, että hän kilpailee MM-kisoissa ensimmäisiä arvokisojaan. Hän ei ole ollut edes nuorten arvokisoissa.

– Reittejä on monenlaisia. Mahdollisuus on aina, vaikkei nuorissa olisi onnistunut. Pitää vain olla halua, Halonen vakuutti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka