Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan ympäriajossa dramatiikkaa, myös kokonaiskilpailun johtaja Vingegaard kaatui

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon 15. etappi Rodezista Carcassonneen muodostui dramaattiseksi. Noin 202 kilometrin etapilla liki 36 asteen lämpötila teki kisasta äärettömän tukalan.

Etapin voitti belgialainen Jasper Philipsen ennen maanmiestään Wout van Aertia. Kolmanneksi polki Tanskan Mads Pedersen. Kaikkiaan 51 kilpailijaa tuli maaliin samalla ajalla voittajan kanssa.

Reitillä nähtiin useampi kaatuminen, ja jopa pitkään kokonaiskilpailun kärjessä ajanut tanskalainen Jonas Vingegaard kolaroi. Kellahduksesta huolimatta hän pystyi jatkamaan matkaa ja johtaa kokonaiskilpailua, kun ajettuna on noin 2 547 kilometriä.

Helteessä pyöräilijät lainailivat toisilleen juomapulloja ja jääpusseja kesken kilpailun. Kuumuuden vuoksi ajajille oli tarjolla tavallista enemmän juomaa.

Maanantaina kisaajilla on välipäivä kehonhuoltoon ja palautumiseen. Karavaani jatkaa matkaansa tiistaina, jolloin kilpailun 16. etapilla on poljettavaa runsaat 178 kilometriä.