Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wimbledon-finalistit Djokovic ja Kyrgios menettivät asemiaan maailmanlistalla – Ruusuvuori nousi uransa ennätysrankingiin

Tenniksen Wimbledon-arvoturnauksen kaksinpelifinalistit Novak Djokovic ja Nick Kyrgios menettivät menestyksestään huolimatta rankingsijoituksia maanantaina julkaistulla maailmanlistalla. Neljännen peräkkäisen Wimbledon-mestaruutensa ottanut Djokovic putosi miesten ATP-listalla kolmannelta sijalta seitsemänneksi, ja australialaishaastaja Kyrgios menetti viisi sijaa pudoten 45:nneksi.

Maanantain maailmanlistoilla nähtiin poikkeuksellista heilahtelua, koska lajin ammattilaisjärjestöt ATP ja WTA eivät jakaneet Wimbledonista rankingpisteitä. Järjestöt päättivät linjauksesta sen jälkeen, kun Wimbledon oli sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän pelaajat grand slam -kisan ulkopuolelle.

Uransa 21. grand slam -voiton ottanut Djokovic menetti 2 000 rankingpistettä, kun viime vuoden mestaruuspisteet umpeutuivat. Miesten sadan parhaan joukossa suurin putoaja oli Unkarin Marton Fucsovics, joka tipahti 38 pykälällä sijalle 97. Unkarilainen ylsi viime vuoden Wimbledonissa puolivälieriin.

Suomen Emil Ruusuvuori paransi sijoitustaan kuudella sijalla ja nousi uransa ennätysrankingiin 43:nneksi. Finaalipelaaja Kyrgioksen ohittanut Ruusuvuori putosi viime vuoden Wimbledonissa avauskierroksella, eikä suomalainen menettänyt rankingpisteitä.

Kyrgios olisi noussut maailmanlistalla 20 parhaan joukkoon, jos Wimbledonista olisi jaettu pisteet.

Miesten nelinpelilistalla Suomen Harri Heliövaara piti 32. sijoituksensa rankingpisteiden menettämisestä huolimatta.

Rybakina yhä 20 parhaan ulkopuolella

Wimbledonin naisten kaksinpelimestaruutta juhlineen Jelena Rybakinan sijoitus pysyi muuttumattomana eli 23:ntena. Venäjällä syntynyt mutta Kazakstania edustava Rybakina olisi noussut mestaruuspisteillään WTA-listan kymmenen parhaan joukkoon.

Naisten maailmanlistan kärkipään suurin kärsijä oli viime vuoden tshekkifinalisti Karolina Pliskova, joka tipahti seitsemänneltä sijalta 15:nneksi.

2000-luvun suurpelaajilla Roger Federerillä ja Serena Williamsilla ei ole nyt yhtään rankingpistettä. Williams palasi Wimbledonissa kaksinpelikentille vuoden tauon jälkeen, mutta yhdysvaltalainen hävisi avauskierroksen ottelunsa. Federer pelasi edellisen kerran viime vuoden Wimbledonissa.