Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Mäkinen rikkoi Sievisen lähes 24-vuotisen ennätyksen

Uintilegenda Jani Sievisen Suomen ennätyksestä 50 metrin selkäuinnissa olisi ensi lauantaina tullut kuluneeksi 24 vuotta, jos Vandersin Kalle Mäkinen ei olisi sunnuntaina Tampereen SM-uintien päätöspäivänä vihdoin passittanut Sievisen aikaa 25,99 muistojen joukkoon.

– Aika moni on hätyytellyt ennätystä, mutta jäänyt siitä. Nyt se parani kerralla lähes neljä kymmenystä, Mäkinen hehkutti.

Mäkisen aika oli 25,61. Hän jäi 22 sadasosan päähän Rooman elokuisten EM-kisojen tulosrajasta.

– Vaikka olisin uinut noin nopeasti, niin en olisi Roomaan lähtenyt. Aloitan elokuun alussa opiskelun Auburnin yliopistossa Alabamassa, Mäkinen sanoi.

Entä kiinnostavatko joulukuun MM-kisat Melbournessa?

– Ei ole vielä tulosrajaa, mutta lokakuun loppuun saakka on aikaa tehdä sellainen tulos, Mäkinen paljasti.

Mäkisen SE-aika ei jäänyt viikonlopun ainoaksi. Miesten 4x100 metrin vapaauinnissa Cetus Espoon joukkue Miikka Ruohoniemi, Tuomas Kiviluoma, Mihail Khanoukaev ja Luukas Vainio ui ajan 3.23,34. Swimming Jyväskylän yli kuuden vuoden ennätys koheni reilun sekunnin.

"Halusin lopettaa huipulla"

Illan viimeinen laji naisten 4x100 metrin sekauintiviesti jäi Jyväskylän Aallon Mimosa Jallowin viimeiseksi uinniksi uralla. Jallow voitti selvästi avausosuuden.

– Halusin lopettaa huipulla. Huikea matka on ollut. Rooman EM-kilpailuihin en olisi lähtenyt, opiskelussa on silloin harjoittelua, mitä ei voi perua, Jallow perusteli.

Marko Malvela on valmentanut Jallowia 13 vuotta. Mikä oli hänen uransa kohokohta?

– Se koko yhteinen matka hänen kanssaan, Malvela tiivisti.

Sunnuntai oli viimeinen päivä tehdä Rooman elokuisiin EM-kisoihin riittävä tulos. Uusia alittajia ei saatu, ja näin seitsemällä uimarilla on raja tehtynä. Miehiä on kolme eli Matti Mattsson, Ari-Pekka Liukkonen ja Olli Kokko sekä naisia neljä eli Veera Kivirinta, Laura Lahtinen, Jenna Laukkanen ja Martta Ruuska.