Huuhkajilla vastassa uutta ja ehkä tuttuakin – Montenegro on yllätysvalmis ryhmä ilman tähtiäänkin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle jäi Kansojen liigan avausottelusta karvas ja jopa tappion maku, kun Bosnia-Hertsegovina kampesi viime hetkillä 1–1-tasapeliin lauantaina Helsingin Olympiastadionilla. Takaiskua ei kuitenkaan sen kauemmin ehdi murehtia, sillä alkukesän tiivis ottelutahti jatkuu jo tiistaina Montenegron astuessa stadionille Huuhkajia vastaan.

Montenegro sai lauantaina Kansojen liigan lohkoon unelmastartin, kun se kaatoi kotonaan Romanian 2–0, kaiken kukkuraksi vielä ilman loukkaantuneina sivussa olleita suurtähtiään Stefan Savicia ja Stevan Joveticia. Puolustaja Savic ei pelaa tiistainakaan, hyökkääjä Joveticin osalta tilanne on auki.

– Montenegrolta vaikuttava voitto, haaste on kova tiistaina. Mielenkiintoista nähdä, millä ryhmityksellä he tulevat meitä vastaan, ja miten kierrättävät pelaajistoa. Mutta me olemme valmistautuneet hyvin (mihin tahansa), Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva totesi ottelun aattona.

Valmistautumista tarvitaankin, sillä Montenegro kohdataan nyt ensimmäistä kertaa kautta aikain (19 vuotta sitten vastassa toki oli silloinen Serbia-Montenegro). Kontrasti on siis melkoinen verrattuna viime vuosilta äärituttuun Bosnia-Hertsegovinaan, mutta Kanerva luottaa paitsi tarkkailutiimiinsä myös Balkanin alueen perinteisiin.

– Balkanin mailta löytyy yksilötaitoa, ja Montenegro on myös fyysinen, juoksuvoimainen joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti. Tilastot Romaniaa vastaan kertovat joukkueen tasosta: maalintekoyritykset (Montenegrolle) 14–7, laukaukset maalia kohden 5–1, hyvät maalipaikat 9–2, Kanerva summaili Bosnia-Hertsegovinan naapurimaan yllättävänkin vakuuttavista otteista Romaniaa vastaan.

– Ehkä eniten yllätti se, kuinka vahvoja he olivat. Aggressiivista prässiä ja tosi tiivistä puolustamista.

Pohjanpalon aika?

Montenegro varmasti vaihtaa avaustaan, ja vaihtuvuutta tulee myös Huuhkajien parveen. Pelitahti kun on sen verran raaka, Montenegro-kohtaamisen jälkeen Suomella on edessä vieraspelit Romaniassa ja Bosnia-Hertsegovinassa lauantaina ja ensi viikon tiistaina.

– Pelaajakohtaista kuormitusta on aina mietittävä, palautumista seurataan hyvin tarkkaan. Ja tuleeko muutoksia (avaukseen)? Tulee, Kanerva tiivisti.

– Onhan tämä kova rupeama. Kaksi välipäivää (otteluiden välissä) on aika tiukkaa, kaikkensa pitää tehdä palautumisen kanssa, Robin Lod vahvisti pelaajien puolesta.

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan koko ottelun penkiltä seurannut Joel Pohjanpalo lienee ainakin tulessa tiistaina.

– Joelilla ei ole loukkaantumisia, hän on hyvässä tikissä, Kanerva kertoi Turkin liigassa maaleja mättäneestä hyökkääjästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka