Pikkuhuuhkajille upea vierasvoitto EM-karsinnassa – kisapaikkaan yhä mahdollisuudet

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue venyi maukkaaseen vierasvoittoon EM-karsintalohkossaan, kun Itävalta kaatui kotonaan 3–2. Suomella on vielä kaksi ottelua jäljellä, ja paikka ensi kesän EM-kisoihin on yhä mahdollinen.

Suomi jäi heti alkuhetkillä tappiolle Itävallan rangaistuspotkumaalilla, mutta Daniel Håkans toi Pikkuhuuhkajat tasoihin 67. minuutilla. Loppupeliin mahtui sitten draamaa yllin kyllin: Itävalta 2–1-johtoon 76. minuutilla, Suomi tasoihin Naatan Skytän toimesta 83. minuutilla ja lopulta johtoon ja voittoon Julius Tauriaisen 89. minuutin rangaistuspotkulla.

Lohkon kärkitaisto käy tiukaksi, sillä Norja voitti perjantaina lohkokärki-Kroatian 3–2. Kroatialla on yksi ottelu jäljellä ja 19 pistettä, Norjalla kaksi ottelua pelaamatta ja 18 pistettä sekä Suomella samoin kaksi peliä jäljellä ja pisteitä 16.

Suomi kohtaa ensin Azerbaidzhanin tiistaina Helsingissä ja sitten Norjan Turussa ensi perjantaina. Norja kohtaa lisäksi vielä 14. kesäkuuta Azerbaidzhanin, Kroatia puolestaan pelaa lohkossa kaikki pelinsä hävinnyttä Viroa vastaan keskiviikkona.

Lohkovoittaja sekä kaikista karsintalohkoista eniten pisteitä kerännyt lohkokakkonen etenevät suoraan EM-kisoihin. Muut lohkokakkoset pelaavat jatkokarsinnassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka