Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iga Swiatek ja Coco Gauff ratkaisevat naisten Ranskan avointen mestaruuden

Lähes ennätyspitkää voittosarjaa takova Iga Swiatek ja Yhdysvaltain 18-vuotias Coco Gauff pelaavat lauantaina tenniksen Ranskan avoimen mestaruusturnauksen loppuottelussa.

Puolalainen Swiatek nujersi välierissä Venäjän Daria Kasatkinan erin 6–2, 6–1 ja Gauff kukisti italialaisen Martina Trevisanin 6–3, 6–1.

Voitto oli Swiatekin 34:s perättäinen. Jos hän voittaa loppuottelun, ottaa hän nimiinsä naisten WTA-tenniksen tämän vuosituhannen pisimmän voittosarjan Venus Williamsilta.

– Olen kiitollinen. On helpompi pelata, kun saa tällaista tukea. Olen yllättynyt tällä viikolla siitä, miten paljon minua kannustetaan, Swiatek kiitti.

Swiatek voitti Ranskan avoimet 2020. Se on hänen toistaiseksi ainoa grand slam -turnausvoittonsa.

– Yritän lähestyä jokaista ottelua samalla tavalla, koska stressaannun, jos ajattelen, että se olisi kauteni tärkein ottelu, Swiatek kertoi.

Swiatek on hävinnyt tähän mennessä vain yhden erän tämänvuotisessa turnauksessa. Kasatkina on hävinnyt kaikki neljä tämänvuotista otteluaan Swiatekia vastaan kahdessa erässä.

"Ei stressaamisen arvoista"

Gauff on nuorin grand slam -turnauksen naisten kaksinpelin loppuottelija sitten kesän 2004, jolloin Maria Sharapova voitti Wimbledonin.

– Taidan olla hiukan shokissa juuri nyt. En tiennyt miten reagoida pelin jälkeen. Minulla ei ole sanoja, Gauff selvitteli.

Swiatek on voittosarjansa ansiosta ennakkosuosikki lauantain loppuottelussa.

– Aion mennä finaaliin kuin mihin tahansa otteluun. Joo, se on grand slam -finaali, mutta maailmassa tapahtuu niin paljon asioita juuri nyt, että en usko sen olevan stressaamisen arvoista, Gauff sanoi.

Gauff viittasi Yhdysvaltain aseväkivaltaan kirjoittamalla ottelun päätyttyä tv-kameraan "rauhaa, lopettakaa aseväkivalta" poistuessaan kentältä.

Gauffin välierävastustaja Trevisan oli sijoittamaton, ja hänen hermostuneisuutensa näkyi 36 helppona virheenä ja neljänä kaksoisvirheenä. Gauff otti ottelun haltuunsa murtamalla italialaisen syötön jo ottelun kolmannessa pelissä.