Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonien kultajuhlat järjestetään MM-kotikisahistorian alkujuurilla

Suomen jääkiekkoliitto ja Tampereen kaupunki isännöivät maanantai-iltana jääkiekon MM-kultajuhlia. Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan juhlapaikkana toimii Hakametsän jäähallin parkkialue.

Juhlapaikassa on hienoa symboliikkaa. Hakametsä on Suomen ensimmäinen jäähalli, ja se valmistui vuonna 1965 järjestettyihin Suomen ensimmäisiin MM-kotikisoihin. Hakametsä toimi myös myöhemmin MM-kilpailujen pelipaikkana, mutta Helsinki ja Turku olivat vuoroillaan pääpelipaikat. Sunnuntaina päättyneissä MM-kilpailuissa pelipaikkoina toimivat Tampereen areena ja Helsingin jäähalli.

Suomi kukisti Tampereella pelatun loppuottelun jatkoerässä Kanadan maalein 4–3 ja saavutti neljännen miesten maailmanmestaruutensa.

Kultajuhlissa on mukana koko Leijonien MM-joukkue ja esiintyjinä nähdään muun muassa JVG, Vesala ja Haloo Helsinki. Viimeksi mainittu esiintyi myös reilut kaksi viikkoa sitten MM-kilpailujen avajaisissa.

Ohjelma alkaa kello 18 ja päättyy kello 20. Juhlahumu televisioidaan MTV3-kanavalla ja C Morella.