Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahdeksanneksi sijoitettu Ruud katkaisi Ruusuvuoren etenemisen Pariisissa

Emil Ruusuvuoren pelit tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa päättyivät kaksinpelin toiselle kierrokselle. Turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu Norjan Casper Ruud voitti suomalaisen 6–3, 6–4, 6–2. Ottelu oli ohi reilussa kahdessa tunnissa.

Ruusuvuori ylsi Pariisissa ensi kertaa urallaan toiselle kierrokselle.

Ruud on maailmanlistalla kahdeksantena ja Ruusuvuori sijalla 61. He ovat kohdanneet grand slam -turnauksissa kerran aiemminkin, sillä norjalainen kukisti Ruusuvuoren vuoden 2020 Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa. Huhtikuussa he olivat vastakkain Barcelonan ATP-turnauksessa, jossa Ruud voitti kahdessa erässä. Barcelonassa pelattiin massakentillä, kuten Pariisissa.

"Olen tyytyväinen, jos vertaa pariin viime massakauteen"

Roland Garros -tenniskeskuksessa Ruud varmisti avauserän voiton murtamalla Ruusuvuoren syötön kuudennessa pelissä. Norjalainen ei enää luopunut 4–2-johdon tuomasta etumatkastaan. Toisessa Ruud onnistui syötönmurrossa jo kolmannessa pelissä, ja samoin kävi kolmannessa erässä. Kolmannessa erässä Ruud mursi Ruusuvuoren syötön myös toistamiseen ja meni 4–1-johtoon.

Ruusuvuori ei pystynyt kertaakaan syötönmurtoon, vaikka taisteli hyvin. Seuraavaksi suomalaistaituri suuntaa kohti nurmikenttäkautta. Kuuden turnauksen massakausi jätti hyvän maun.

– Olen tyytyväinen, jos vertaa pariin viime massakauteen. Paljon enemmän otteluita ja pisteitä monelta viikolta. Kokonaisuudessaan tosi positiivinen fiilis. Ja täällä (Ranskan avoimissa) sai ensimmäisen voiton ja myös ottelun top-10-pelaajaa vastaan. Ne on tosi siistejä ja niitä haetaan, Ruusuvuori sanoi.

Ruud huomasi myös Ruusuvuoren kohentuneet otteet massakentällä.

– Hienoa, että ottelu oli ohi hieman yli kahdessa tunnissa. Mutta kova oli matsi silti. Emil pelaa nyt paremmin massalla kuin aiemmin, ja hän ottaa askeleita eteenpäin koko ajan. No, kolmannessa erässä hän teki muutamia huolimattomuusvirheitä, mutta kaikkinensa pelasi hyvin, Ruud sanoi Discovery-kanavan haastattelussa.

Turnauksessa on vielä suomalaisista mukana Harri Heliövaara nelinpelissä brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. He kohtaavat toisella kierroksella Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin.