Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KymiRingin epäonninen tarina sai jatkoa – Suomen MotoGP-kilpailu peruttiin jälleen

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa eli MotoGP:tä ei ajeta Päijät-Hämeen Iitin KymiRingillä vielä tänäkään vuonna. Yleisötapahtuman järjestämisestä vastaava Lahti Events kertoi, ettei KymiRingin rata läpäissyt Kansainvälisen moottoripyöräliiton (FIM) tarkastusta, joka tehtiin MotoGP:n kaupalliset oikeudet omistavalle Dorna Sportsille.

Vajaan vuoden ajan KymiRingin toimitusjohtajana toiminut Riku Rönnholm sanoi, ettei rataa saatu ajoissa riittävään kuntoon. Rönnholmin mukaan radan suurimmat puutteet liittyivät rengasvalleihin.

– Dorna katsoi, ettei voinut ottaa sellaista riskiä, jos emme olisikaan saaneet kaikkea valmiiksi. Urakoitsijamme ovat tehneet töitä hyvällä sykkeellä ja vauhdilla, varikkokenttä olisi ollut varmasti valmiina, mutta radan puolella rengasvallit olivat keskeneräisiä. Kun jotkut tavaratoimitukset pettävät, ollaan äkkiä siinä tilanteessa, ettei saada valmista aikaiseksi, Rönnholm sanoi puhelimitse STT:lle.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi viime viikon torstaina, ettei kilpailun järjestämiselle ollut esteitä.

– Kaikki tarkastaminen ei ole valmista – väkeämme käy siellä vielä heinäkuussa – mutta mitään erityisiä esteitä ei ole. Alkuviikon tarkastuksessa ei löytynyt merkittäviä puutteita turvallisuudessa, FIM:n turvallisuusjohtaja Paul Duparc kertoi ESS:lle viime viikolla.

KymiRingin kisaa ei järjestetty kahtena viime vuonna koronapandemian takia. Nyt historiallinen MotoGP-kisa siirtyy jälleen vuodella eteenpäin.

– Onhan tämä pettymys tietenkin. Harmittaa heidän puolestaan, jotka ovat tehneet tapahtuman rakentamisen eteen paljon hommia. Toisaalta kesän muut tapahtumat pyörivät suunnitellusti, Rönnholm kommentoi.

Tapahtumajärjestäjä arvioi yhteistyötä "vakavasti uudelleen"

Myös Lahti Events oli pettynyt, että tapahtuma jouduttiin taas perumaan. Perumistieto saavutti tapahtumajärjestäjän viime maanantaina.

– Lahti Eventsin hallitus tulee käsittelemään asiaa ja tekee tarvittavat päätökset. On kuitenkin tässä tilanteessa jo selvää, että tulemme korvauksia KymiRingiltä myös hakemaan niin ennakkovuokrien kuin muidenkin vahinkojen osalta, toimitusjohtaja Emilia Mäki kommentoi tiedotteessa.

– Tapahtuneen perusteella arvioimme MotoGP:n järjestämisen osalta yhteistyötä KymiRingin kanssa vakavasti uudelleen.