Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonilla on avausottelussa vastassa "kova kamppailujoukkue"

Yhdeksättä kertaa Suomessa pelattavat jääkiekon miesten MM-kilpailut käynnistyvät tänään Helsingissä ja Tampereella. Kisaisäntä Suomi aloittaa alkusarjansa ja kohtaa kello 20.20 alkavassa ottelussa Norjan.

Suomi on hallitseva olympiavoittaja ja MM-hopeamitalisti ja selkeä suosikki avausotteluun.

– En ole perehtynyt Norjaan vielä sen kummemmin. Pelasimme kaksi treenipeliä heitä vastaan, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi torstain jääharjoituksen jälkeen.

Päävalmentaja viittasi huhtikuussa Joensuussa ja Kuopiossa pelattuihin otteluihin, jotka Suomi voitti 6–2 ja 2–1. Molemmissa otteluissa tilanne oli tasan kahden erän jälkeen, joten Norja osaa kiusata isompiaan.

– Kova kamppailujoukkue, jota vastaan meidän pitää onnistua. Mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi.

Tampereella tahkotaan avauspäivänä myös ottelu Yhdysvallat–Latvia, joka avaa MM-kilpailut pääareenan osalta kello 16.20. Helsingin jäähallissa pelataan 16.20 Ranska–Slovakia ja 20.20 Saksa–Kanada.

"Ensimmäiset joka mielessä"

Suomi on saavuttanut 15 MM-mitalia, mutta ei ainuttakaan kotikisoistaan, joita on pelattu Suomessa aiemmin 1965, 1974, 1982, 1991, 1997, 2003, 2012 ja 2013.

Tähtipuolustaja Mikko Lehtonen aloittaa kolmannet MM-kilpailunsa, mutta lähes jokaisen Leijonan tavoin ensimmäiset kotimaan kamaralla.

Oletko juniori-ikäisenä ollut katsomassa aiempia MM-kotikisoja?

– En ole ollut. Nämä ovat ensimmäiset joka mielessä, vuonna 1994 syntynyt Lehtonen vastasi torstain harjoitusten jälkeen.

Oliko harjoituksissa havaittavissa jo ylimääräistä täpinää, kun h-hetki on lähellä?

– Aina on pikkupoikamaista innostumista, kun tietää, että pelit alkavat. Sen huomaa yleisestä tekemisestä. Fiilis on odottavainen.