Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Van der Poelin kiri puri Italian ympäriajon avausetapilla, Hänninen oli 83:s – "Päivästä tuli suhteellisen helppo"

Alpecin-tallin hollantilaisajaja Mathieu van der Poel nappasi kärkipaikan maantiepyöräilyn Italian ympäriajon avausetapilla, joka alkoi Unkarin Budapestista ja päättyi Visegradin linnakaupunkiin. Täyden aikabonuksen kerännyt Van der Poel kukisti 195 kilometrin osuuden loppukirissä Eritrean Biniam Girmayn, Espanjan Pello Bilbaon ja joukon muita kuskeja.

Ympäriajo jatkuu lauantaina Budapestissa ajettavalla 9,2 kilometrin mittaisella aika-ajolla.

– Tiesin, että ajopaikka olisi avainasemassa. Huomenna on mielenkiintoista nähdä, pystynkö pitämään johtopaikkani aika-ajossa. Siitä tulee vaikeaa, mutta yritän, van der Poel sanoi.

Australian kova kirimies Caleb Ewan kaatui etapin loppuhetkillä ja jäi reilun minuutin kärjestä. Suomen ja AG2R Citroen -tallin Jaakko Hänninen oli maalissa 83:s, eroa kärkeen 1.16 minuuttia.

– Irtiotto oli sen verran pieni ja vaaraton, että päivästä tuli suhteellisen helppo. Päivä meni osaltani meidän Felix Gallin (18:s) ja Andrea Vendramen (9:s) suojelemisessa, uransa toisen Italian ympäriajon aloittanut Hänninen kertoi tiedottteessa.

Kilpailu päättyy 29. toukokuuta 21. etappiin.