Italian GP:n aika-ajojen vauhdikkain Max Verstappen muistutti radan ominaisuuksista: "Paalupaikkaan täytyy olla tyytyväinen"

Italiassa Imolan radalla perjantaina ajetuissa Formula ykkösten Emilia-Romagnan gp:n aika-ajoissa paalupaikalle nousi Red Bullin Max Verstappen, joka ajoi ykköseksi 0,779 sekunnin turvin ennen toiseksi tullutta Ferrarin Charles Leclerciä. Kolmanneksi kaasutteli McLarenin Lando Norris. Alfa Romeo-kuski Valtteri Bottas sijoittui puolestaan aika-ajojen kahdeksanneksi.

– Ajaminen oli sateen vuoksi hankalaa. Rata oli liukas ja renkaiden lämpötiloja oli vaikea saada toimimaan, Verstappen totesi aika-ajojen päätteeksi.

– Tämä on uskomaton rata, joka osaa myös rankaista. Paalupaikkaan täytyy olla tyytyväinen ja uskon, että se on hyvä alku tälle viikonlopulle, hän kertasi.

Sateisia aika-ajoja sävyttivät kisan keskeytymisten vuoksi viiteen otteeseen radalla nähdyt punaiset liput, jotka olivat seurausta Williams-kuljettaja Alexander Albonin takarenkaan räjähtämisestä, Ferrarin Carlos Sainzin, Haas-tallin Kevin Magnussenin ja Lando Norrisin ulosajoista sekä Bottaksen teknisestä ongelmasta aiheutuneesta pysähdyksestä.

– Autoon ilmeni yhtäkkiä ongelmia aika-ajon loppua kohti mentäessä. Tuntui kuin jokin olisi palanut, jolloin sain käskyn pysäyttää auto. En osaa sanoa mikä ongelma oli, mutta toivottavasti ei kuitenkaan mitään vakavaa, Bottas sanoi.

– Sääli sinänsä, sillä tiesin pystyväni ajamaan jopa kahdeksatta sijaa korkeammalle, suomalaiskuljettaja lisäsi.

Mercedes-kuljettaja ja seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton joutui pettymään, kun brittikuljettaja sijoittui aika-ajoissa vasta 13:nneksi.

Perjantain aika-ajoissa ratkottiin lähtöjärjestys lauantaina ajettavaan kauden ensimmäiseen sprinttikilpailuun. Sunnuntaina kisattavan kauden neljännen GP-osakilpailun lähtöjärjestys ratkeaa puolestaan sprinttikilpailun lopputulosten perusteella.

– Uskon, että taistelemme sprinttikilpailussa hyvistä sijoituksista, Bottas päätti.

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka