Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sprinttiviestin mitalit karkasivat suomalaisilta, Suomen nuoret juhlivat hiihtosuunnistuksen viesteissä

Suomalaiset jäivät mitalisijojen ulkopuolelle hiihtosuunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla sprinttiviestissä. Suomen kaksikoista pari Salla Koskela–Tuomas Kotro oli viides ja pari Sonja Mörsky–Ville-Petteri Saarela kuudes.

Lopputuloksissa Koskela ja Kotro olivat neljänsiä, koska edelle ehtineistä kahdesta ruotsalaisjoukkueesta vain toinen laskettiin mitalijoukkueeksi.

MM-kultaa suunnisti Norja ennen Ruotsin kakkosjoukkuetta ja Ruotsin ykkösjoukkuetta. Suomen ykkösjoukkue jäi Keminmaassa kolmossijasta kuusi sekuntia, mutta sen edelle myös ehtineeseen Viroon eroa tuli vain kaksi sekuntia.

Suomalaiset suunnistivat MM-kotikisoista miesten ja naisten henkilökohtaisilta matkoilta yhden kullan, neljä hopeaa ja yhden pronssin. Kultamitalista vastasi Saarela miesten pikamatkalla tiistaina.

Nuorten sarjoissa päätöspäivä oli suomalaisten täydellinen viestijuhla. Suomi voitti alle 20-vuotiaiden MM-kilpailussa naisten ja miesten kolmiosuuksiset viestit. Ikäluokan miesten MM-voittoon suunnistivat Wille Laitamäki, Seeti Salonen ja Niklas Ekström, ja Suomen alle 20-vuotiaiden naisten kultajoukkueessa viestiä veivät Venla Viippola, Nina Kärnä ja Lotte-Line Ekström. Menestystä täydensi Suomen kakkosjoukkue kolmossijallaan. Sijoitus heltisi triolla Vilma Pesu, Oili Holopainen ja Maria Hoskari.

Keminmaassa alle 17-vuotiaat kilpailivat Euroopan mestaruuksista. Suomen pojat voittivat viestin kolmikolla Joona Hirvilahti, Eemil Koskinen ja Pyry Riissanen. Tyttöjen Euroopan mestariksi kruunattiin Suomen kolmikko Eeva-Liina Ojanaho, Sanni Hoskari ja Anni Salmela.