Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi voitti nuorten maailmanmestaruuden yhdistetyn joukkuekilpailussa

Puolan Zakopanessa kilpailtavista yhdistetyn ja mäkihypyn nuorten MM-kilpailuista kantautui iloisia suomalaisuutisia, kun Suomen joukkue nappasi lauantaina yhdistetyn joukkuekilpailun maailmanmestaruuden. Suomen joukkueessa kisasivat Waltteri Karhumaa, Arsi Tietäväinen, Eelis Meriläinen ja Perttu Reponen.

Suomi oli mäkiosuuden kuudes ja pääsi 4x5 kilometrin hiihto-osuudelle minuutin ja 15 sekuntia kärkimaa Norjan perään. Karhumaa kavensi eron avausosuudella 16 sekuntiin ja toi Suomen vaihtoon toisena. Tietäväinen hiihti Norjan kiinni, Meriläinen piti Suomen iskuasemissa ja maailmancupissa marinoitunut Reponen toi joukkueen maaliin kärkipaikalla.

Suomi jätti hopealle yltäneen Norjan lopulta 6,5 sekunnin päähän. Itävalta otti pronssia 50,8 sekuntia Suomesta jääneenä.

– Tavoite toteutui kirkkaimmalla mahdollisella tavalla. Pysyttiin mäessä taistelussa mukana ja hiihdossa osui kaikki tänään kohdalleen. Hiihtojärjestys, taktiikka ja suksihuolto. Iso hatunnosto jokaiselle nuorelle urheilijalle, nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Kuisma suitsutti Hiihtoliiton tiedotteessa.