Liverpoolille liigacupin voitto hurjan rangaistuspotkukisaratkaisun myötä

Liverpool voitti jalkapallon Englannin liigacupin dramaattisten vaiheiden jälkeen Wembleyn stadionilla sunnuntai-iltana, kun se kukisti Chelsean rangaistuspotkukilpailussa 11–10.

Ottelun varsinainen peliaika ja jatkoaika pelattiin maaleitta, ja draamaa loivat neljä paitsiona hylättyä maalia. Chelsealta hylättiin niistä kolme. Rangaistuspotkukilpailussa kaikki kenttäpelaajat onnistuivat eli 20 laukojan jälkeen oltiin tasalukemissa 10–10. Jäljellä olivat maalivahdit, ja Liverpoolin vahti Caoimhin Kelleher onnistui varmalla tavalla. Rankkaritorjujana mainetta urallaan luonut Chelsean Kepa Arrizabalaga oli tuotu vaihdosta peliin rangaistuspotkukisaan mentäessä, ja ironista oli, että hänestä tuli ratkaisija vedon lentäessä reilusti yli maalin.

– Olipahan hullu peli. Kaikki rankkarit olivat hyvää laatua, olin lähellä (torjua) muutamaa. Ja itse, no olin iloinen onnistuessani, Kelleher jutteli Sky Sportsille noustuaan Liverpoolin tuoreimmaksi sankariksi.

Liigacupissa voitto on Liverpoolille kautta aikain yhdeksäs, ja se nousi kilpailun voittotilaston kärkeen yksinään jättäen kahdeksan tittelin Manchester Cityn toiseksi. Edellinen voitto seuralle liigacupissa tuli vuonna 2012.

Liverpool-valmentaja Jürgen Kloppista tuli ensimmäinen saksalaisvalmentaja liigacupin voittajana. Kloppille Wembley-finaali oli uran kolmas, ja nyt napsahti ensimmäinen voitto brittijalkapallon pyhätössä.

– Tunteille voi nyt antaa hieman tilaa. Caoimhin Kelleher on nuori poika, ja hän pelasi koko kilpailun (liigacup-taipaleen). En voinut sanoa hänelle, ettet pelaa finaalissa. Olen valmentaja ja ihminen, ja ihminen voitti. Hän ansaitsee tämän, Klopp herkisteli.

– Ja olen iloinen, että näinä synkkinä aikoina ihmiset voivat juhlia tällaista. Chelsea on uskomattoman vahva joukkue ja olimme täysin tasapäisiä. Onnea tarvittiin, Klopp jatkoi.

Liverpoolilla on yhä hakusessa neljä pokaalia tältä kaudelta. Englannin FA-cupissa se kohtaa keskiviikkona Teemu Pukin edustaman Norwichin, ja Valioliigassa joukkue on kuusi pistettä perässä kärkiseura Manchester Cityä. Mestarien liigassakin pelit jatkuvat.

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka