Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joensuun sprintti meni taas pilalle sauvan katkeamisen takia: "Kai tämä onni joskus kääntyy"

Jasmi Joensuu oli suomalaisten epäonnen soturi Zhangjiakoun olympiasprintissä, ja sauvan katkeamiseen murenivat Joensuun toiveet onnistumisesta myös Lahdessa.

– Kai tämä onni joskus kääntyy, en tiedä. Oli tosi hyvä päivä, mutta tuo on tulos. Sijoitus ei lämmitä, Joensuu makusteli 26. sijaansa.

Joensuu hiihteli maastohiihdon maailmancupin sprintin puolivälierässä maaliin kaukana eränsä muiden hiihtäjien takana. Sitä ennen Lahden urheilukeskuksen yleisö oli huokaissut, kun Joensuu tuli maastosta näkyviin katkennut sauva kädessään.

– Aika tyhjä fiilis. Ei ole mitään selityksiä. Pitää pysyä pystyssä ja pitää välineet ehjinä, Joensuu totesi.

Joensuuta paremmin suomalaisista sijoittui vain Katri Lylynperä 23. sijallaan. Hän kertoi sprinttipäivän olleen "tulipalojen sammuttamista".

– (Ajanottoon liittyvät) transponderit unohtuivat lähdöstä, ja sauvat ovat olleet vähän kateissa. Vähän paremmin pitäisi olla hereillä, jos meinaa pärjätä sprintissä, Lylynperä kertoi.

Kaiken hyvän päälle Lylynperä ruiskutteli palautusjuomaansa muiden päälle unohdettuaan pullosta korkin.

Pärmäkoski sai pari ter ävää vetoa

Olympialaisten 10 kilometrin hiihdon pronssimitalisti Krista Pärmäkoski kilpaili Lahdessa sprintissä saadakseen pari terävää vetoa ennen sunnuntaina hiihdettävää perinteisen hiihtotavan kymppiä.

– Kiinassa ollaan hiihdetty aika hitaissa oloissa, joten tekee hyvää vähän hermottaa. Mikäs sen parempi, kun laitetaan numerolappu rintaan, niin saa hiihdettyä hyvillä suksilla ja tulee annettua kaikkensa, Pärmäkoski sanoi.

Sijalle 27 päätynyt Pärmäkoski nautti yleisön edessä hiihtämisestä. Väkeä oli tuhansittain stadionilla ja lisää ladun varressa.

– Mieletön fiilis. En edes muista, koska viimeksi on ollut näin paljon yleisöä, Pärmäkoski sanoi, mutta muistutti, että myös torstaina Olympiastadionilla sai nauttia hurjasta kannustuksesta.

Hän oli kisan 27:s. Neljäs suomalainen erähiihdoissa oli Anni Alakoski, jolle 29:s sija oli uran paras maailmancupissa. Viime kaudella hän hiihti Ruotsin Ulricehamnissa 30:nneksi, silloinkin vapaalla hiihtotavalla.

Salpausselällä naisten sprintti oli koko kauden kuvan mukaisesti Ruotsin juhla. Ykkönen oli sprintin olympiavoittaja Jonna Sundling, kakkonen olympiakuutonen Emma Ribom ja kolmonen matkan olympiahopeamitalisti Maja Dahlqvist.