Olympiajääkiekossa kahdeksan vuoden päästä jaossa tuplasti mitaleita?

Pekingin talviolympialaisten jääkiekko toi Suomelle riemukkaan menestyksen, kun miehet voittivat historiallisen kullan ja naiset nappasivat olympiapronssin. Tulevaisuudessa mitalisadetta saattaa olla luvassa lisää, eikä vain Suomelle vaan kaikille.

Arvostettu kiekkojulkaisu Hockey News pohti Pekingin pelien päätyttyä, kuinka ehkä jo kahdeksan vuoden päästä olympialaisissa pelataan "normijääkiekon" lisäksi mitaleista myös kolme vastaan kolme -pelissä. Lehden mukaan niin Kansainvälinen olympiakomitea KOK kuin myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF uskovat 3vs3-jääkiekon olympiatulevaisuuteen.

Kolme vastaan kolme -pelimuoto toimisi eräänlaisena "kakkoslajina" jääkiekolle, samaan tapaan kuin koripallon kolme vastaan kolme -peli tai curlingin parikilpailu. IIHF:n ex-puheenjohtaja Rene Fasel ajoi asiaa ja toi pelimuodon testiin vuoden 2020 nuorten talviolympialaisissa, ja uutta testiä lienee luvassa jälleen vuoden 2024 nuorten talvikisoissa.

– Monet (liitossamme) suhtautuvat innokkaasti myös sen tuomiseen aikuistasolle. Lajin evoluutiota ei pidä vastustaa, tuo (kolme vastaan kolme pelaajaa) on hyvin hauskaa, Fasel sanoi aikoinaan.

Viime vuonna Faselin tilalle puheenjohtajaksi astunut Luc Tardif maalaili joulukuussa mieltymystään "uuteen formaattiin", ja KOK:ssa asia on IIHF:n mukaan pohdinnassa. Tardif kuitenkin myöntää, että vuoden 2026 Milanon talviolympialaiset tulevat mitä luultavimmin liian nopeasti asian suhteen. Vuoden 2030 kisoissa uusi kiekkoturnaus kuitenkin voisi saada tulikasteensa olympiatasolla.

– Enemmän (olympia)mitaleita jääkiekkoon, se ei olisi hassumpaa, Tardif sanoi joulukuussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka