Ruotsin miehet nappasivat viimein curlingin olympiavoiton – länsinaapuri rikkoi talvikisojen kultaennätyksensä

Ruotsi voitti kauan jahtaamansa curlingin miesten olympiakullan viimein Pekingin olympialaisissa, kun Niklas Edinin kipparoima joukkue kukisti lauantain loppuottelussa Britannian jatkopään jälkeen 5–4.

Curlingin viisinkertainen maailmanmestari ja seitsenkertainen Euroopan mestari Edin johti Ruotsin joukkuetta nyt neljänsissä olympialaisissaan. Menestyskäyrä on ollut nouseva, sillä vuonna 2010 Ruotsi sijoittui neljänneksi, vuonna 2014 pronssille ja neljä vuotta sitten Pyeongchangissa hopealle.

– Luoja, miten ihanaa. Matka on ollut uskomattoman pitkä, ja parissa edellisessä finaalissa olemme hävinneet hieman nolosti. Tämä on suuri helpotus, 36-vuotias Edin iloitsi Discoveryn haastattelussa.

Kultamitali oli Ruotsille jo kahdeksas Pekingin kisoissa, mikä on maan uusi ennätys talviolympialaisten historiassa. Seitsemään kultamitaliin Ruotsi ylsi Torinossa 2006 ja Pyeongchangissa 2018.

Vuonna 1998 olympiaohjelmaan palannut curling on ollut Ruotsin menestyslaji jo pitkään, sillä länsinaapuri on vienyt lajissa naisten olympiavoiton kolmesti (2006, 2010, 2018). Pekingissä Ruotsin naisten neljän olympiafinaalin putki katkesi, mutta joukkue voitti lauantaina pronssiottelussa Sveitsin 9–7.

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka