Suomi voitti Sveitsin 5–1 ja eteni välieriin Pekingin olympialaisissa – Ruotsi voitti Kanadan ja eteni jatkoon

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula kuului avainpelaajiin myös Pekingin olympialaisten puolivälierässä, kun Leijonat kukisti Sveitsin maalein 5–1.

– Hyvä voitto, peli ja ottelun alku. Pääsimme johtoon, mutta vastustaja liikkui hyvin ja on taitava. Puolustimme hyvin, ja kun "Hapa" (Harri Säteri) pelaa maalilla tuohon tapaan, niin silloin on mahdollisuus voittaa, Filppula summasi kirjoittavien toimittajien tentattavaksi ehdittyään.

– Saimme tarpeeksi maalintekopaikkoja ja olimme tehokkaita.

Miro Aaltonen ja Mikko Lehtonen loihtivat 2–0-karkumatkan ensimmäisessä erässä. Marko Anttila kasvatti johtoa toisella 20-minuuttisella, mutta Sveitsin Andres Ambühl pääsi kaventamaan 1–3:een ja lisäsi jännitettä päätöserään.

"Kannattaa syöttää"

Hyökkääjäkonkari Filppula, 37, johti tuttuun tapaan ykkösylivoimaa ja kakkosketjua. Hän nappasi syöttöpisteen Iiro Pakarisen täysosumaan, jolla Suomi ratkaisi pelin lopullisesti kolmannessa erässä ja kasvatti johdon kolmeen.

– Paikka oli noin auki, Filppula perusteli ratkaisuaan syöttää Pakariselle.

Filppulalla oli jo hetkeä aiemmin tilaisuus niitata kiekko tyhjään maaliin, mutta hän pölytti vain sivuverkkoa.

– Minulla oli itselläkin mahdollisuus aiemmin. Kannatti antaa paikka kaverille.

Eli ei siis toista sivuverkkoa peräkkäin?

– Jos ei noin läheltä saa maaliin, niin sitten kannattaa syöttää, Filppula vastasi.

Pakarisen tyhjiin tekemän osuman jälkeen Teemu Hartikainen rokotti vielä kerran ja sinetöi loppulukemat.

Suomi kohtaa perjantain välierässä Slovakian, joka voitti aiemmin keskiviikkona Yhdysvallat 3–2 voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Ruotsi kellisti Kanadan ja eteni miesten olympiajääkiekon välieriin

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue kaatoi Pekingin olympialaisten puolivälierässä Kanadan lukemin 2–0 (0–0, 0–0, 2–0). Voiton myötä Ruotsi hilasi itsensä olympiaturnauksen välierävaiheeseen, johon jo ennestään olivat tiensä selvittäneet myös Suomi, Slovakia ja Venäjän olympiakomitean joukkue (ROC).

Ruotsin ja Kanadan välinen vähämaalinen kamppailu ratkesi Ruotsin eduksi vasta päätöserässä, jossa ratkaisevat osumat Kanadan verkkoon niittasivat Lucas Wallmark ja Anton Lander. Kamppailun molemmat osumat nähtiin vasta päätöserän jälkipuoliskolla.

Ruotsalaisveräjällä pelannut Lars Johansson merkkautti tilastoihinsa 22 torjuntaa pitäen maalinsa koskemattomana. Johanssonin virkaveli Matt Tomkins puolestaan venyi taiston tuoksinassa kiekon tielle 24 kertaa.

Perjantaina pelattavien välierien otteluparit ovat Suomi–Slovakia ja ROC–Ruotsi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka