Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves ja JYP tahkosivat 65 minuuttia ilman maaleja – Joni Ikonen päästi sarjajohtajan piinasta voittolaukauskisassa

Kun Tampereen areenan torstai-illassa oli vastakkain jääkiekkoliigan eniten maaleja tehnyt joukkue Ilves ja eniten maaleja päästänyt JYP, olisi odottanut maalijuhlia.

Sellaisia ei nähty, vaan toisen kerran tämän kauden liigassa 65 minuuttia pelattiin maaleitta. Voittomaalikilpailun kahdeksasta laukojasta onnistui vain Ilveksen Joni Ikonen.

– Oli aika haastava ottelu kaikin puolin, terävyys puuttui. Mutta voitto tuli. Treeneissä olen harjoitellut tuollaista rankkaria, ja toki veskaria oli myös skoutattu, Ikonen sanoi.

Näin Ilves katkaisi JYPin kolmen ottelun voittoputken sekä kasvatti oman pisteellisten otteluiden putken kolmeentoista.

– Viimeiseen kahteen viikkoon ei juuri ole harjoiteltu. Se näkyi pelissä, oli vaikeaa. Huippumaalivahti ja kelpo alivoimapeli toivat lopulta voiton, sanoi Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä.

Nollapeli oli aitioiden faneja huudattaneelle Vadim Zherenkolle kauden toinen, edellinen tuli Kärppiä vastaan vajaat kolme viikkoa sitten. Silloinkaan ei katsojia ollut, mutta lauantaina Ilves saa ottaa seuraavaan kotiotteluun KooKoota vastaan jo 6 500 katsojaa.

– Puolitoista päivää on nyt aikaa valmistaa joukkue tuohon otteluun. Yleisö tuo tunnelman ja sitä on kaivattu, Myrrä sanoi.