Ville Husso torjui Bluesin voittoon Capitalsista

St. Louis Blues kasvatti NHL-jääkiekkoliigan kotiotteluiden pistesarjansa yhteentoista otteluun nujertamalla Washington Capitalsin 5–1. Bluesin suomalaismaalivahti Ville Husso torjui 26 laukausta ja päästi vain yhden maalin.

Husso oli edellisen kerran torjunut voiton 27. marraskuuta. Ottelua oli pelattua vajaat kaksi minuuttia, kun Husso venytti vasemman luistimensa maaliviivalla Brett Leasonin lähietäisyydeltä lähettämän kiekon tielle.

– Kun tulin kaukaloon, olin pelkästään keskittynyt ottelun alkuun ja ensimmäiseen erään. Oli mukava saada muutama torjunta heti alkuun. Sen torjunnan jälkeen tunsin olevani pelissä mukana. Joskus on vaikea tulla peliin, kun on ollut sivussa kuukauden, Husso kertasi NHL:n nettisivuilla .

Husso on seitsemässä viime kotipelissä torjunut 95,3 prosenttia laukauksista ja päästänyt vain 1,43 maalia ottelua kohti. Viime vuoden 10. huhtikuuta jälkeen Husso on viettänyt NHL-jäällä 418.47 minuuttia, torjunut 203 laukausta ja päästänyt kymmenen maalia.

– Tänään minulla oli tuuria, että sain kiekot torjuttua ja sitten kaverit tekivät muutaman maalin. Tämä oli hyvä peli meille ja tärkeä voitto, Husso sanoi.

Carolinan suomalaisille syöttöpisteitä

Carolina Hurricanesin suomalaiskolmikko Jesperi Kotkaniemi, Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho auttoi syötöillään joukkueensa voittoon Calgary Flamesista maalein 6–3.

Ensimmäinen erä päättyi 1–1, mutta toisessa erässä Carolina siirtyi viiden minuutin sisällä kolmen maalin johtoon. Ensin Derek Stepan löi verkkoon maalin edustalta, minkä jälkeen Andrei Svetshnikov kasvatti maalieroa. 4–1-osuman esityöstä vastasivat Teräväinen ja Aho. Teräväinen siirsi kiekon Tony DeAngelolle, jonka syötöstä Aho kopautti kiekon ylärimaan. Maalin tilanteesta iski lopulta DeAngelo.

Ahon kauden 35:s tehopiste vei hänet pisteen päähän suomalaisten NHL-pistepörssiä johtavasta Coloradon Mikko Rantasesta. Teräväiselle kaudelta on kertynyt 26 pistettä ja Kotkaniemelle 16 pistettä.

Mainos: Etelä-Saimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka