Imatralainen Niki Tuuli jatkaa italialaismerkki MV Agustan tehdaskuljettajana – "Uusi kalusto tekee hommasta entistäkin mielenkiintoisempaa"

Niki Tuuli saa alleen uuden 800-kuutioisen pyörän, kun Supersport-luokan kaksi- ja kolmisylinteristen pyörien kuutiotilavuutta nostettiin.

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli, 26, on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen italialaisen MV Agusta Reparto Corse -tallin kanssa.

Näin ollen Tuuli jatkaa yhteistyötä legendaarisen italialaismerkin kanssa Supersport-luokan MM-sarjassa, joka on World Superbike -sarjan alempi luokka.

Sarjassa ajetaan tuotantopyöriin perustuvalla kilpailukalustolla. Tuleva kausi käsittää 13 kilpailuviikonloppua, joista osa ajetaan Euroopan ulkopuolella.

Ensi kaudella MV Agusta Reparto Corse on MV Agustan tehdastalli, ja Tuuli saa ajettavakseen uuden 800-kuutioisen pyörän, kun luokan kaksi- ja kolmisylinteristen pyörien kuutiotilavuutta nostettiin.

Kolmesti palkintopallille

Viime kaudella Tuuli oli MV Agustan ainut kuljettaja Supersport-luokassa ja nousi palkintopallille kolmesti. Tiedotteessa Tuuli kertoo olevansa tyytyväinen, että Agustalta löytyi häneen edelleen luottoa.

– On helppoa jatkaa tutulla merkillä, ja uusi kalusto tekee hommasta entistäkin mielenkiintoisempaa. Moottori vääntää paljon enemmän alhaalta ja tekee ajamisesta helpompaa. Pystyn käyttämään mahdollisesti tiukempia linjoja ja ohittaminenkin tulee helpommaksi. Ja pystyn vähän peittämäänkin linjoja paremmin, ettei meikäläisestä tulla heti ensimmäisenä ohi, Tuuli kuvailee tiedotteessa.

Tuuli saa tallikaverin

Ensi kaudella Tuuli saa tallikaverin, sillä sääntömuutosten myötä MV Agusta palaa tehdastallina MM-sarjaan ainakin kahden kuljettajan voimin. Toiseksi kuljettajaksi on jo nimetty nuori turkkilainen Bahattin Sofuoglu.

Myös perinteiset eurooppalaismerkit Ducati ja Triumph nähdään ensi kaudella japanilaismerkkien rinnalla Supersportin MM-sarjassa.

Kauden avausviikonloppu ajetaan huhtikuun alkupuolella Espanjan Aragonin radalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka