Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Athletic: Saksalainen Ralf Rangnick siirtyy Manchester Unitedin väliaikaiseksi päävalmentajaksi

Rangnick nauttii Saksan jalkapallopiireissä suurta arvostusta. Kuva vuodelta 2011. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Manchester United on valinnut väliaikaiseksi päävalmentajakseen saksalaisen Ralf Rangnickin, kertoo Athletic .

Sivuston mukaan 63-vuotias Rangnick jättää nykyisen tehtävänsä venäläisen Lokomotiv Moskovan urheilu- ja kehitysjohtajana ja liittyy Unitediin kuuden kuukauden valmentajasopimuksella. Kauden jälkeen Rangnick jatkaa Unitedissa kahden vuoden ajan konsultin tehtävässä.

Athleticin mukaan Rangnick ei toimi työlupa-asioiden takia Unitedin päävalmentajana vielä ensi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Valioliigassa Chelsean.

Rangnick on valmentanut urallaan useita saksalaisseuroja, viimeisimpänä RB Leipzigiä kaudella 2018–2019, ja toiminut myös urheilujohtajana Red Bull Salzburgissa sekä Leipzigissä.

Taktisista näkemyksistään tunnettu Rangnick nauttii Saksan jalkapallopiireissä suurta arvostusta, ja häntä pidetään muun muassa Valioliigan menestysvalmentajien Thomas Tuchelin ja Jürgen Kloppin oppi-isänä.

United antoi potkut viime viikonloppuna norjalaispäävalmentajalleen Ole Gunnar Solskjärille. Joukkueen valmennusvastuuta kantaa tällä hetkellä Michael Carrick.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka