Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko vihreä väri jälleen valttia jääpallossa?

Vihreään väriin verhoutuva porvoolainen Akilles kruunattiin viime kauden päätteeksi jääpallon Suomen mestariksi. Se kukisti Bandyliigan loppuottelussa niin ikään vihreässä viihtyvän Lappeenrannan Veiterän luvuin 3–1.

Kuinka käy 17. marraskuuta alkavalla yhdeksän joukkueen tulevalla bandyliigakaudella? Ovatko Akilles ja Veiterä yhä vahvimmat finaaliehdokkaat? Onko vihreä väri jälleen valttia jääpallossa? Niin ennakoidaan, mutta sanansa sanottavana liigassa lienee tosin myös perusvahvalla Kamppareilla (Mikkeli) ja yllätyskortti JPS:llä (Jyväskylä).

Akilles pohjusti kautta hyvin. Joukkue kävi syksyllä pelaamassa kahdesti Ruotsissa, ja liikkeellä Akilles on edelleen.

– Oma tekojääkenttämme on vielä prosessissa, joten haimme jäätä Mäntsälästä ja Helsingin Myllypurosta, Akilleksen päävalmentaja Jari Hyttinen sanoo.

Ruotsiin suuntasi myös Veiterä.

– Osallistuimme lokakuussa Ruotsissa kuuden joukkueen turnaukseen. Pelasimme viidesti. Turnaus täytti tarkoituksensa, Veiterän vastuuvalmentaja Tero Nieminen toteaa.

Sukujen laji

Sekä Porvoolla että Lappeenrannalla on jääpallossa menestyksekäs historia ja vahva lajikulttuuri.

– Porvoossa jääpallo on iso juttu. Jos vähääkään menestymme, niin kentän reunus täyttyy katsojista. Lajitietoutta ja valmiutta lajin seuraamiseen on paljon, Hyttinen toteaa.

Vaikka Lappeenrannassa on liigajoukkue myös jääkiekossa, on jääpallolla yhä tukeva asema kaupungissa.

– Jääpallo on meillä sukujen laji. Jääpalloon on Lappeenrannassa opittu. Se on paikkansa ottanut, Nieminen sanoo.

Nieminen kaipaa nykyistä enemmän yhteisyyttä ja yhteistyökuvioita niin jääpallon pelimiesten kuin koko jääpalloväen kesken. Tähän tulee luontaisesti mainio mahdollisuus, kun Lappeenrantaan kaavailtu jääpallohalli saadaan suunnitelmista käytäntöön. Hallin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2022 aikana.