Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanja varmisti MM-paikkansa, Ruotsille pettymys: "Emme hävinneet karsintojen kärkipaikkaa tänään"

Espanja varmisti myöhään sunnuntaina paikkansa jalkapallon Qatarin 2022 MM-turnaukseen, kun se voitti Sevillassa Ruotsin maalein 1–0. Alvaro Morata ratkaisi B-lohkon pelin Espanjalle neljä minuuttia ennen peliajan päättymistä. Pettynyt Ruotsi joutuu hakemaan kisapaikkaansa jatkokarsinnassa.

Ruotsi oli kaksin käsin kiinni suorassa MM-paikassa vielä ennen marraskuun karsintapelejä, mutta kärsi viime torstaina yllätystappion Georgian vieraana maalein 0–2. Tuloksen myötä Ruotsi olisi tarvinnut Sevillasta voittoa.

– Tämä oli kirpeä tappio. Mutta emme hävinneet karsintojen kärkipaikkaa tänään, vaan se tapahtui jo aikaisemmin, Ruotsin tähtipelaaja Emil Forsberg sanoi ottelun jälkeen.

Euroopan alueen MM-jatkokarsinnat pelataan ensi maaliskuussa, ja MM-paikkaan vaaditaan silloin kaksi voittoa. Jatkokarsinnoissa 12 maata jaetaan kolmeen neljän joukkueen pudotuspelikaavioon, joissa välierien voittajat etenevät finaaliotteluun. Kolmen finaalin voittajamaat etenevät reilun vuoden päästä pelattaviin MM-kisoihin.

Jatkokarsintoihin osallistuvat MM-karsintalohkojen kymmenen lohkokakkosta sekä kaksi joukkuetta, jotka pääsevät mukaan Kansojen liigan kautta.

– Voimme yhä päästä MM-kisoihin. Toivon mukaan pelaamme jatkokarsinnoissa kaksi kovaa ottelua ja pystymme hyödyntämään silloin kokemuksia, joita keräsimme nyt, Forsberg tuumasi.

Portugalin valmentaja uhmakkaana

MM-kisapaikkansa varmisti sunnuntaina myös Kroatia, joka voitti H-lohkossa Venäjän maalein 1–0. Kroatian voitto oli Venäjälle erityisen kitkerä, sillä sen varmisti puolustaja Fedor Kudryashovin oma maali. Myös Venäjällä on edessään jatkokarsinta.

Qatariin suuntaa myös Serbia, joka yllätti A-lohkon vieraspelissä arvokisojen vakiovieraan Portugalin 2–1-voitolla. Aleksandar Mitrovic teki Serbian voittomaalin aivan peliajan lopussa ja lähetti Portugalin jatkokarsintaan.

– Meidän on pyydettävä anteeksi portugalilaisilta, mutta joukkueeni nähdään MM-kisoissa. Se on taattu, Portugalin päävalmentaja Fernando Santos sanoi uhmakkaasti.

Englantilaisessa Fulhamissa maaleja mättävä Mitrovic oli onnensa kukkuloilla.

– Tämä on uskomatonta. Olimme tänään parempi joukkue kaikilla pelin osa-alueilla.