Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palloliitto: Huuhkajien kannattajat pääsevät sittenkin peliin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa tärkeässä MM-karsintojen vieraspelissä Bosnia-Hertsegovinan lauantaina, ja alkuviikosta kerrottiin, että Huuhkajat joutuu pärjäämään ilman uskollisia kannattajiaan. Bosnia-Hertsegovinan jalkapalloliitto kun ilmoitti, että koronavirustilanne estää suomalaiskannattajien pääsyn otteluun.

Torstaina tilanne kuitenkin muuttui. Palloliitto kertoi , että suomalaiskannattajat pääsevät sittenkin seuraamaan ottelua stadionille.

– Palloliitto oli asiasta yhteydessä (Euroopan jalkapalloliitto) Uefaan ja neuvotteli suoraan Bosnia-Hertsegovinan liiton johdon kanssa. Myös Suomen maajoukkueen kannattajayhdistys SMJK oli asiassa aktiivinen. Torstaina Bosnia-Hertsegovinan liitosta tulleen tiedon mukaan maahan matkustavat suomalaiskannattajat pääsevät sittenkin seuraamaan ottelua Bilino polje -stadionille, Palloliitto kertoi torstaina.

Suomalaisia on matkustanut tai on matkustamassa peliä seuraamaan noin 60 henkilöä Palloliiton tiistaisten tietojen mukaan. Yksi heistä on Miikka Autti, joka on Sarajevossa ja pääsee pääkaupungista Zenicaan lauantaina. Otteluun asti. Usko asioiden järjestymiseen ei ollut horjunut.

– Todella hyvältä tuntuu, mutta luotto on ollut kova (otteluun pääsyn suhteen), Autti kertoi torstaina.

Bosnia-Hertsegovinan jalkapalloliitto kertoi torstaina, että Bilino Polje -stadionin katsomo on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Liitto ilmoitti, että ilman rokotustodistusta tai testitulosta paikalle saapuville katsojille tehdään ilmainen antigeenitesti stadionalueella. Alle 7-vuotiaat lapset eivät kuitenkaan pääse nauttimaan jalkapallojuhlasta.

"Kaikki tuki on tarpeen"

Maajoukkue saapui Zenicaan torstai-iltana Roomasta, jossa ryhmä leireili maanantaista lähtien. Valmentaja Mika Nurmela ja puolustaja Leo Väisänen kehuivat leiriä hyväksi, joten valmistautuminen kovaan koitokseen sujui toivotusti.

Myös tieto fanien mukanaolosta riemastutti.

– Hieno juttu, tuossa (Bilino Poljen) hornankattilassa kaikki tuki on tarpeen, Väisänen sanoi.

Maajoukkueen peliä on varjostanut myös Bosnia-Hertsegovinan vakava poliittinen kriisi, jonka myötä Uefa on seurannut maan tilannetta. Ottelu pelataan suunnitellusti. Huuhkajat puolestaan saivat poliisisaattueen saapuessaan pelipaikkakunnalle.

– Turvajärjestelyt vaikuttavat ensiluokkaisilta, maajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo Walden kertoi.