Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkariruuna debytoi uudessa lajissa voitokkaasti Vermossa – "Runttasi vahvasti ohi"

Turkulainen Harri Koivunen ilmoitti vuonna 2015 raviuransa aloittaneen Questionmark Men ensimmäistä kertaa monté- eli raviratsastuslähtöön. 8-vuotias ruuna intoutui uudesta kilpailumuodosta siinä määrin, että ohitti keskiviikkona Vermossa kaikki vastustajansa.

Kokemäellä asuva Liisa Nummi ratsasti Questionmark Mellä. Kaksikko aloitti kisansa tunnustellen ja jäi peräporukoihin. Lyhyestä kilpailumatkasta huolimatta Questionmark Me ehti vielä napakan kirinsä ansiosta hallittuun ykköstilaan.

– Hevonen oli lämmityksessä tosi reipas. Hyviä hevosia oli kuitenkin vastassa, että vaikea etukäteen oli odottaa mitään. Questionmark Me runttasi vahvasti voittoon, Liisa Nummi kehui Irma-Riitta ja Rauli Tammelinin kasvattamaa ravuria.

Harri Koivusen valmentama Questionmark Me kilpaili ennen montédebyyttiään 115 kertaa tavallisessa ravilähdössä kärryt perässä. Soo Sorry Stablen omistaman ruunan ykköstila oli sen uran 19:s.

En Candy Till vakuutti

Nelivuotias En Candy Till aloitti keväällä lahtelaisen Iikka Nurmosen valmennuksesta väkevästi ravaamalla neljä ykkössijaa peräjälkeen. Sen jälkeen tamma suoritti alle tasonsa, mutta vaisumman jakson jälkeen se löysi taas huippukuntonsa. Keskiviikkona Vermossa En Candy Till marssi helponnäköiseen ykköstilaan, vaikka taittoi matkaansa haastavalla paikalla toisella radalla ilman vetoapua.

– Onhan se vaativa juoksupaikka, mutta hevonen kun tuntui käteen hyvälle, olin luottavainen. Tamma kuunteli kuskia hyvin maaliin asti ja voitti helposti, Nurmonen kehui.

Iikka Nurmonen ajoi toisenkin 65-voiton. Hän ohjasti Juha Kortekallion valmentamaa Ukkoherraa. Sen ykköstila oli kuin toisinto viime viikolta, kun ori vastasi keulasta täpärään voittoon – vain kirittäjä rinnalla oli vaihtunut.

Nuorten ohjastajien lähdössä Salamakypärissä Patri Filatoffin ajama Werner Ors oli murskavoittaja.

Toto65-voittoihin ylsivät myös Otto Erich ja Midnight Prince. Täysosumalla lunasti 40,54 euroa.