Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liigaseurat lähtivät rokotuspiikkien kanssa koronataisteluun – jääkiekko-otteluiden yhteydessä tarjottuihin rokotusmahdollisuuksiin on suhtauduttu suopeasti

Jääkiekon liigaseurojen tahtotila on yhteinen. Rokotuskattavuutta halutaan edistää, jotta sarja pyörisi mahdollisimman normaaliin tapaan ja yleisö pääsisi jälleen peleihin repaleisen viime kauden jälkeen.

Syksyn aikana useat liigaseurat ovat järjestäneet kotiotteluidensa yhteydessä mahdollisuuden ottaa koronavirusrokote. Seurat ovat järjestäneet rokotusmahdollisuuden yhdessä kaupunkien ja sairaanhoitopiirien kanssa.

– Teemme kaikkemme, että saisimme yhteiskuntaa normalisoitua. Haluamme turvata ihmisten terveyttä ja myös omaa liiketoimintaamme, koska olemme olleet rajoittuneessa liiketoimintaympäristössä, Lahden Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen perusteli STT:lle.

Pelicans oli jo syyskuun lopussa eturintamassa järjestämässä rokotusmahdollisuutta. Viime viikolla mukaan liittyivät muun muassa Oulun Kärpät ja Tampereen Ilves.

– Kaupunki oli aktiivinen ja tuli sinne, missä oli väkeä liikkeellä. Ulkona oli kaupungin rokotebussi. Mainostimme, että tällainen mahdollisuus on. Kävijöitä oli useita kymmeniä, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi.

Tilat toimiviksi

Oulussakin halukkaita rokotettavia oli kymmeniä, mutta Lahden tavoin tilat piti järjestää jäähallin sisältä.

– Aloite tuli kaupungilta. Katsastimme tilat ja tarpeet, mitä rokottaminen vaatii. Myös odotustilat tuoleineen piti järjestää, mutta meillä oli tähän sopiva ylimääräinen tila, Kärppien yhteyspäällikkö Ilkka Mikkola avasi.

Kärpät pelasi lauantaina HIFK:ta vastaan. Seurojen kohtaamiset ovat olleet perinteisesti yleisömagneetteja niin Helsingissä kuin Oulussakin, joten Raksilan käytävillä kulkevat väkimäärät panivat Kärppien järjestelyt heti koetukselle.

– Halli oli 85-prosenttisesti täynnä, mutta järjestyksenvalvojat pitivät huolen, että rokottajilla ja rokotettavilla oli rauha siinä tilassa, joka oli varattu, Mikkola tuumi.

"Jokainen annettu rokote on eteenpäin"

Erityisjärjestelyillä saatu lopputulos oli vaivannäön arvoinen ja vastaanotto hyvä. Liigapaikkakunnilla halutaan jatkossakin järjestää rokotusmahdollisuuksia otteluiden yhteydessä.

– Yleisö suhtautui asiaan hyvin positiivisesti. Olemme olleet aloitteellisia rokotuksia järjestävään tahoon ja tekisimme jatkossakin mielellämme tällaista tiloissamme. Olemme hyvin ketteriä ja joustavia eli jos vastapuolella on kiinnostusta, niin olemme mukana, Pelicansin Pöyhönen sanoi.

Myös Kärpät pitää oven auki jatkolle.

– Tässä toiminnassa olemme mukana eikä ole syytä olla vastaan. Kannustamme ihmisiä ottamaan rokotteita. Jokainen annettu rokote on eteenpäin, yhteyspäällikkö Mikkola paalutti.