Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zhbankovit juhlivat isän ja pojan voimin Oulussa ja Raisiossa

Zhbankovin perheellä oli sunnuntai-iltana kahdet juhlat. Isä Ruslanin valmentama nousija TUTO Volley otti avausvoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa kaatamalla Oulussa Ettan 3–0, ja poika Aleksein joukkue Savo Volley kaatoi Raisiossa Loimun myös 3–0.

– Isän joukkue todella otti ensimmäisen voittonsa, heillä on varmasti hyvä fiilis tulla takaisin Turkuun. Minäkin asuin Raisiossa viime kesään saakka ja pelasin viime kauden täällä Loimussa, Aleksei Zhbankov sanoi.

TUTO Volleyn tehokkaimmat pelaajat Oulussa olivat 17 pistettä koonnut hakkuri Tino Vuori ja 15 pisteen keskipelaaja Tatu Vuorenmaa. TUTO sai peräti 17 pistettä torjunnoilla ja näistä kahdeksan otti liigatulokas Vuorenmaa.

– Pallo on tullut treeneissä varpaille aika monta kertaa ja voin kuvitella, miltä Ettan pelaajista tuntuu tänään. Tulin treeneihin syyskuussa ja nyt oli toinen pelini joukkueessa, bussimatka etelään lyheni aika monta tuntia, sanoi kokenut TUTO:n yleispelaaja Eemeli Kouki.

Kouki teki itse kahdeksan pistettä ja etenkin hyökkäyspelissä on vielä parannettavaa. Mutta se ei ole nyt päällimmäisenä mielessä.

– Kun aloitin lentopallon aikuisissa, niin ensimmäinen seura oli silloin kakkossarjassa pelannut TuTo. Ympyrä on sulkeutunut, Kouki sanoi.

Poika halusi itsenäistyä

Loimu antoi paljon tasoitusta, sillä sen tehokkain pelaaja hakkuri Ali Fazli oli sivussa pienen loukkaantumisen takia. Sebastian Pozo Hernandez paikkasi Fazlia ja oli 12 pisteellä Loimun tehokkain. Hänkin on toisen polven liigapelaaja, isä Jimmy Hernandez pelasi myös muun muassa Loimussa.

– Kun sain tarjouksen Savosta, niin se oli hyvä vaihtoehto itsenäistyä. Olisin varmasti päässyt isänkin valmennukseen, Aleksei Zhbankov sanoi.

Savo Volleyn tehokkain oli Andrus Raadik 15 pisteellä. Olli-Pekka Ojansivu teki 14 ja Zhbankov 11 pistettä.