Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley haki vierasvoiton lukuisista virheistä huolimatta

Savo Volley otti lauantaina toisen voittonsa lentopallon miesten Mestaruusliigassa, kun joukkue kaatoi Turussa Kupittaan hallissa TuTo Volleyn 3–1.

– Yleisöä ei ollut paljon, mutta oli mukava pelata hienossa hallissa. Tuli ihan kateellinen olo. Toivottavasti yleisö löytää sinne tiensä tällä kaudella, Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen sanoi.

Ottelu ei kohonnut klassikoksi. Molemmat tekivät paljon syöttö- ja hyökkäysvirheitä. Einari Koivisto oli 18 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Vieraista Antti Siltala teki 16, Mikko Räsänen 15 ja nuori hakkuri Veikka Lindqvist 13 pistettä.

– Veikan debyytti oli erinomainen. Samoin oli myös Miki Jauhiaisen ensimmäinen peli liigassa, Tolvanen lisäsi.

Ducks piti PerPon yhä pisteettömänä

Perungan Pojat koki kolmannen tappionsa ja toisen Rovaniemellä. Nyt oli Vantaan Ducksin vuoro seurata Tiikereiden esimerkkiä ja pitää 3–1-voitolla kotijoukkue pisteittä. Fredric Gustavsson oli totutusti PerPon tehokkain, nyt pisteitä kertyi 23.

Ducksin hakkuri Aleksander Rastamo oli lähes yhtä tehokas 21 pisteellä. Hänelle löytyi enemmän tukea, sillä keskipelaaja Keenan Sanders ja yleispelaaja Kalle Kattelus tekivät 15 pistettä.

– Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina Ouluun. Vierasvoitot ovat aina tärkeitä. Tiesimme toki Gustavssonin merkityksen PerPon hyökkäyspelille ja onnistuimme hyvin, Ducksin valmentaja Juho Rajala sanoi.

PerPo pelasi samalla kokoonpanolla kuin Tiikereitä vastaan eli uudet ulkomaalaiset eivät vielä joko pelanneet tai eivät olleet kokoonpanossa. Joukkueen peli kulki hyvin vain toisessa erässä, jonka se voitti 25–15.

Akaa-Volleylle toinen voitto

Kauden kahdella tappiolla aloittanut Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley otti toisen voittonsa, kun joukkue kukisti vieraissa Raision Loimun 3–1.

Loimu oli lähellä viedä ottelun viidenteen erään, mutta Akaa-Volleyn kokeneet maajoukkuepalaajat olivat neljännen erän päätöshetkillä rautaa. Ottelussa 22 pistettä koonnut Urpo Sivula iski lopulta kenttään helpottavat kolme pistettä tuoneen 25–23-erävoiton.

Sivulaa tukivat parhaiten 20 pistettä koonnut Viron maajoukkuepelaaja Kristo Kollo 20 ja Sivulan tavoin EM-kisoissa Suomea edustanut Sauli Sinkkonen 14 pisteellä.

Avausottelussaan 30 pistettä tehnyt iranilainen hakkuri Ali Fazli oli jälleen Loimun tehokkain, nyt pisteitä kertyi 28. Fazlin kahden ässäsyötön jälkeen Loimu johti päätöserää 22–20. Väinö Rahko teki Loimulle 14 ja Kristaps Smits 13 pistettä.