Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussila ja Körkkö parhaat pesäpalloilijat – "Isäni on luvannut tehdä palkintokaapin"

Manse PP:n ponteva monipuolisuusmies Tuomas Jussila valittiin parhaaksi miespesäpalloilijaksi maassamme pesiskaudella 2021. Kapteeni Jussila johdatti seuransa Manse PP:n Suomen mestariksi. Jussila kelpuutettiin nyt jo kolmannen kerran maamme parhaaksi miespesäpalloilijaksi. Aiemmat parhaan pelaajan tittelinsä hän vei vuosina 2015 ja 2018.

Naisten parhaaksi pesäpalloilijaksi noteerattiin nyt Jyväskylän Kirittärien Emma Körkkö. Jussilan tavoin myös Körkkö valittiin kolmannen kerran maamme parhaaksi. Aiemmin hän on ollut ykkönen vuosina 2016 ja 2020.

Pesäpallo ammattimaistuu vuosi vuodelta, pesäpalloilijat eivät enää kovin kauan vedä lonkkaa. Tuomas Jussila aloittaa tietoiset fysiikkatreenit uutta kautta varten jo parin viikon päästä.

– Ja marraskuun alussa pitää sitten jo sitoa räpylä käteen, Jussila lausahti.

Jussila tunnetusti osaa yhtä ja toista ja vähän kolmattakin asiaa pesäpallossa.

– Kyllä se taitaa olla siten, että sana monipuolinen kuvaa minua ihan hyvin, Jussila lausahti.

Kesän keskellä pelattiin tiuhaan. Finaaleissa tahti harveni. Viikonloppuisin oli finaalipelejä.

– Rytmi pysyisi paremmin, jos SM-kullasta pelattaisiin parin päivän välein, Jussila sanoi.

Jussila on lähtöisin Ylivieskasta. Jussilan lapsuus- ja nuoruusvuosina Ylivieska oli vireä urheilukaupunki.

– Oli tosiaan mistä valita. Jääkiekko kulki minulla kauan mukana, mutta pesäpallon kutsu oli voimakkain, Jussila lausahti.

Körkkö myös pelaajien valinta

Kunniajuoksuja urakalla tykittänyt Emma Körkkö sai myös pelaajien valitsemana painavan ja tilavan palkinnon eli Kultaisen mailan.

– Isäni on luvannut tehdä minulle palkintokaapin, turkulaislähtöinen Körkkö virnisti.

Körkkö rakastaa pesäpallon taktisuutta ja monipuolisuutta.

– Aina meillä pelaajilla on jotain kehitettävää. Kukaan ei pesäpallossa koskaan täysin valmiiksi tule. Lyöntivalikoimani voisi olla vieläkin monipuolisempi. Rohkeutta minulla saisi olla nykyistä enemmän, Körkkö sanoi.