Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AC Oulun pitkälle tehottomuusjaksolle tuli yksi ottelu lisää Valkeakoskella

AC Oulu ei pystynyt tekemään yhtään maalia sunnuntaina haastajasarjan vierasottelussaan Valkeakosken Hakaa vastaan, mikä tiesi tehottomuusjakson venymistä jo 441 minuuttiin. Jalkapalloliigan karsijan paikalla oleva joukkue on tehnyt maalin edellisen kerran 11. syyskuuta Helsingissä HIFK:ta vastaan.

Joukkueen valmennustiimiin kuuluva entinen huippupelaaja Markus Heikkinen myönsi faktat.

– Hakalla oli kieltämättä vaarallisemmat paikat tänään. Noin 60–70 minuuttia pelasimme niin kuin olemme harjoitelleet, mutta lopussa piti yrittää vähän riskillä maalia, ja Haka sai paikkansa. Tasapeli on tietenkin pettymys, mutta taistelutahtoa riitti, ja sitä tarvitaan kauden lopussa, Heikkinen sanoi.

Oulun edellinen voitto tuli 20. elokuuta Hakaa vastaan Valkeakoskella. Sen jälkeen saldona on kuudesta ottelusta kolme tasapelipistettä. Ero Hakaan pysyi kuudessa pisteessä, ja Hakalla on paljon parempi maaliero.

– Piste oli tänään minimitavoite. Hyvä peli, laatupaikkoja oli, vain maali jäi puuttumaan, Hakan valmentaja Teemu Tainio sanoi.

Lähimmäs maalia pääsi Hakan Ishmael Yartey 63. minuutilla. Laukaus osui tolppaan.

Jos AC Oulu olisi voittanut, olisi se sinetöinyt KTP:n putoamisen sarjaporrasta alemmas. Nyt ero kasvoi "vain" 11 pisteeseen. Molemmilla joukkueilla on jäljellä neljä ottelua haastajasarjassa.