Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Päävalmentaja Markku Kanervalla riittää mietittävää – Jere Uronen ja Tim Sparv sivussa Huuhkajista

Suomi kohtaa MM-karsinnoissa Ukrainan ja Kazakstanin. Kuvassa päävalmentaja Markku Kanerva tiedotustilaisuudessa Helsingissä elokuussa. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Muun muassa Jere Uronen, Daniel O'Shaughnessy ja kapteeni Tim Sparv puuttuivat Suomen pelaajalistalta, kun päävalmentaja Markku Kanerva julkisti miehistönsä lokakuun MM-karsintaotteluihin.

Suomi isännöi jalkapallon miesten MM-karsinnoissa 9. lokakuuta Olympiastadionilla Ukrainaa ja kohtaa 12. lokakuuta Nur-Sultanissa Kazakstanin.

Keskikenttämies Sparv ja laitapuolustaja Uronen saattavat vielä ilmestyä ryhmään, mutta toppari O'Shaughnessy on loukkaantumisen takia varmuudella sivussa.

– Jere Uronen loukkasi Ranska-pelissä nilkkaansa, ja vamma uusiutui viikonloppuna Metziä vastaan. Hänen tilannettaan seurataan, mutta olen aika skeptinen sen suhteen, että Jere olisi käytettävissä. Timin (Sparv) pelikuntoa ja esityksiä seurataan tämän viikon aikana ja sen jälkeen tehdään päätöksiä, Kanerva sanoi keskiviikkona.

Juhani Ojala palaa joukkueeseen

Keskikenttämies Rasmus Schüller on Ukraina-kamppailusta sivussa pelikiellon takia. Tutuista maajoukkuekasvoista mukaan eivät eri syiden takia mahtuneet esimerkiksi Pyry Soiri, Joni Kauko, Lassi Lappalainen ja Thomas Lam.

Maajoukkueeseen palaavat muun muassa Juhani Ojala, Albin Granlund, Ilmari Niskanen ja loukkaantumisestaan toipunut Robin Lod.

Ojala putosi Suomen EM-lopputurnausryhmästä kalkkiviivoilla ja purki pettymystään julkisesti.

– Totta kai olen ollut Juhanin kanssa puheväleissä, eikä missään nimessä voi puhua mistään välirikosta. Ymmärrän, että se oli hänelle kova pettymys, ettei päässyt joukkueeseen. Silloin keskustelimme, ja hän sanoi, että on jatkossa ilman muuta käytettävissä, jos kutsu tulee, Kanerva sanoi.

Kesällä HJK:hon siirtyneen Sparvin ura on ollut jo pitkään loukkaantumisten sävyttämä, eikä aika helsinkiläisseurassa ole sujunut ongelmitta.

– Timin tilanne on parempi kuin kuukausi sitten. Polvi on häntä vaivannut, ja minuutteja ei ole tullut ehkä niin paljon kuin olisin toivonut. Tim on meille tärkeä, mutta on ihan selvää, että valitsen sellaisia pelaajia, joille on kentällä käyttöä, Kanerva sanoi Sparvista.

Zintshenko Ukrainalta sivussa

Viisi pistettä kerännyt Huuhkajat on karsintalohkossaan kolmantena, kun joukkue on pelannut neljä ottelua. Lohko on kärkimaa Ranskan takana hyvin tasainen, sillä jumbona majaileva Kazakstan on kolmessa pisteessä. Ukraina on Suomen tavoin viidessä pisteessä. Kazakstan ja Ukraina ovat pelanneet Suomea ottelun enemmän.

Ukrainalle huolta tuo tärkeän Oleksandr Zintshenkon puuttuminen loukkaantumisen takia. Ukrainan karsintaurakka on ollut erikoinen, sillä se on päätynyt kaikissa viidessä ottelussaan tasapeliin. Yksi tasatuloksista tuli Kiovassa Suomea vastaan.

– Heillä on varmasti kova hinku avata voittotilinsä. Taatusti näemme voitonnälkäisen Ukrainan, Kanerva ennakoi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka