Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Surinamen 60-vuotias varapresidentti pelasi lähes tunnin seuransa kansainvälisessä ottelussa

Vuonna 1994 suomalaisessa pääsarjajalkapallossa kohautti tapaus, jossa TPS:n sponsorin edustaja, 57-vuotias Martin Saarikangas pelasi muutaman avausminuutin liigaottelussa. Etelä-Amerikassa Surinamessa pantiin kuitenkin tiistaina paremmaksi: maan 60-vuotias varapresidentti Ronnie Brunswijk pelasi omistamansa seuran ottelussa, vieläpä kansainvälisessä sellaisessa.

Brunswijk on maansa kakkosmies, jos presidenttiyttä ajatellaan, mutta omistamassaan Inter Moengo Tapoe -seurassa hän on kapteeni ja hyökkääjä. Tiistaina mies nähtiin Surinamen pääkaupungissa Paramaribossa pelatussa Concacaf-liigan ottelussa hondurasilaista CD Olimpiaa vastaan, ja hän pelasi 54 minuuttia hyökkäyksessä yhdessä poikansa Damian Brunswijkin kanssa.

Syntymävuotensa mukaisella numerolla 61 pelannut Brunswijk, hänen poikansa ja joukkuetoverinsa kokivat ottelussa kovia Olimpian voittaessa 6–0. Suomen liigan kautta aikain vanhimman pelaajan Saarikankaan ja TPS:n koitos kesällä 1994 päättyi HJK:n 3–0-voittoon.