Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Vermossa vietettiin Korven juhlaa - "Nyt sattui kaikki kohdalleen"

Joni Eriksson / STT

Lauantaina ravattiin Suomen merkittävimpiin ravikilpailuihin lukeutuva Suuri Suomalainen Derby. Loppukilpailuun oli karsintojen kautta selvittänyt tiensä 12 parasta Suomessa syntynyttä nelivuotiasta lämminveriravuria.

Kisan ennustettiin menevän jollekin suosikkikvartetin hevosista. Lopulta näin kävikin, ja tammat olivat tällä kertaa oriita ja ruunia kovempia.

Kiihdytyksessä keulapaikan nappasi odotetusti Pekka Korven ohjastama Magical Princess. ”Kultasormi”-lempinimeä kantava legenda sai pudottaa vauhtia melkoisesti, joten kauempana kärjestä matkanneilla oli kova tehtävä nousta lopussa.

Ensin johtohevosen rinnalta tippui Sahara Jaeburn, myös Consalvo joutui myöntämään Magical Princessiin paremmakseen, eikä lopussa kovaa kirinyt An-Dorrakaan pystynyt ohitukseen, joten Korpi pääsi juhlimaan viidettä kertaa derbyvoittoa. Viimeksi hän onnistui voittamaan kisan viime vuonna. Silloinkin voitto tuli tammalla, kun Mascate Match oli ykkönen. Derbyn ykköspalkinto oli tänä vuonna 120 000 euroa.

– Hienolta tuntuu. Oli siinä hyviä hevosia, mutta meillä oli päivän kunto hyvä ja juoksukin meni hyvin, Korpi summasi vaatimattomaan tyyliinsä.

– Olin koittanut keskittyä tähän, että onnistuisimme. Nyt sattui kaikki kohdalleen.

Korven juhlat jatkuivat Suomen mestaruuden myötä. Talliin napsahti vieläpä kaksoisvoitto, kun radoilta yksi ja kaksi startanneet Run For Royalty ja American Hero saapuivat peräkkäin maaliin. Ensin mainittu ravasi keulapaikalla, mutta sen takana matkannut tallikaveri kiri maalisuoralla ohi. American Hero kuittasi upeasta voitostaan 30 000 euron ykköspalkinnon.

– Onhan se hienoa voittaa tällainen lähtö, vielä tuolla hevosella, niin kyllä se tuntuu hyvältä, Korpi iloitsi osaomistamansa hevosen Suomen mestaruudesta.

Kylmäveristen kovin lähtö oli Tähtisprintteri, josta odotettiin vuonna 2015 ravikuninkuuden voittaneen Jokivarren Kunkun ja lähes voitosta voittoon urallaan edenneen Parvelan Retun kaksintaistoa. Toisin kuitenkin kävi, sillä Esa Holopainen kannusti kiihdytyksessä Camrin keulapaikalle. Viimeistä kauttaan kilpaileva ori ei luopunut johtopaikastaan, vaikka Parvelan Retu kirikin lopussa lähelle.

Korjattu aiempaa uutista. Loppukilpailuun selvisi 12 parasta nelivuotiasta ravuria.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka