Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin olympialaisista peräisin oleva ennätys sai seuraa, kun Emma McKeon mellasti Tokion altaissa

Australialaisesta Emma McKeonista tuli ensimmäinen naisuimari, joka on saavuttanut seitsemän mitalia yksissä olympialaisissa. Hän kartutti mitalitilinsä ennätyslukemiin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, kun hän voitti Tokion olympialaisissa naisten 50 metrin vapaauinnin ja oli mukana 4x100 metrin sekauintiviestin kultaa ottaneessa Australian joukkueessa.

McKeon kauhoi Tokiossa neljä kultaa ja kolme pronssia. Naisuimareista kuuteen olympiamitaliin yksissä kisoissa ovat yltäneet Itä-Saksan Kristin Otto Soulissa 1988 ja Yhdysvaltojen Natalie Coughlin Pekingissä 2008, mutta McKeon möyhensi sunnuntaina ennätystilastoja.

– On epätodellista, kun tämä on nyt ohi. Kaikki meni niin nopeasti, ja olen todella iloinen siitä, miten asiat sujuivat, McKeon summasi kisaurakkaa.

Myös kaikki lajit huomioiden McKeon on jo naisten ennätyslukemissa. Neuvostoliiton Marija Gorohovskaja voimisteli seitsemän mitalia Helsingissä 1952, mutta 69 vuotta myöhemmin McKeon nousi sivuamaan Gorohovskajan saldoa.