Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimari Fanny Teijonsalo ehti jo herkutella pizzalla – yöllä tuli tieto pääsystä olympiavälieriin

Suomen Fanny Teijonsalon urakka naisten 50 metrin vapaauinnissa päättyi välieriin. Teijonsalo ui välierissä ajan 24,91 ja oli eränsä viimeinen. Kokonaistuloksissa suomalaisuimari oli 15:s. Teijonsalon tänä vuonna uima Suomen ennätys on 24,77.

Teijonsalon 50 metrin vapaan olympiaurakasta tuli erikoinen, sillä hän pääsi takaportin kautta välieriin. Teijonsalo oli alkuerissä sijalla 17 eli ensimmäinen välieristä putoaja. Välieräpaikka aukesi, kun hongkongilainen Siobhan Haughey vetäytyi kisasta lonkkavamman takia.

– Oli aikamoista vuoristorataa vikat 15–16 tuntia. Ehdin jo siirtää ajatukset ja asenteen siihen, että nyt on pieni hengähdystauko ja sitten siirrytään seuraavaan kauteen. Tuli vedettyä eilen päivälliseksi pizzaa ja kokista, kun ajattelin, että nyt alkoi pieni loma. Puolenyön jälkeen Make (valmentaja Marko Malvela) soitti, että netissä lukee että minulla on semifinaali tulossa.

Alkuerissä ajan 24,79 uinut Teijonsalo kertoi saaneensa unta yllättävän hyvin, vaikka asiat tapahtuivat vauhdilla.

– Aamulla teimme asiat mahdollisimman hyvin, jotta pystyin taas uimaan mahdollisimman kovaa. Lähtö ei ollut niin hyvä kuin minulla normaalisti on. Muutoin uinti oli oikeastaan parempi kuin eilen. Aika ei ollut haluamani, mutta uintina se oli tosi hyvä.

Teijonsalo tyytyväinen olympiaurakkaansa

Teijonsalo ui Tokion olympialaisissa aiemmin 100 metrin vapaauinnin alkuerissä ennätyksensä 54,69 ja oli kokonaistuloksissa 23:s.

– Ilman muuta olympialaiset menevät positiivisen puolelle. Ehkä arvosana ei ihan kymppi ole, kun päämatkalla ei tullut ennätystä. Ei näissä kisoissa toisaalta uida ajoista vaan sijoituksista, Teijonsalo sanoi.

Nopeinta vauhtia 50 metrin välierissä piti Australian Emma McKeon, joka ui olympiaennätykseksi 24,00. Tanskan Pernille Blume oli välierien kakkonen ajalla 24,08. Finaali uidaan sunnuntaina.