Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimarit kauhovat kohti unelmiaan – Hulkko, Jallow ja Teijonsalo tähtäävät Tokiossa ennätysvauhteihin

Torstaina olympiakylään saapuneet suomalaisuimarit Ida Hulkko, Mimosa Jallow ja Fanny Teijonsalo olivat valoisissa tunnelmissa tutustuttuaan Tokion kisojen kilpailuareenaan. Kilpailu- ja harjoitusaltaat sekä muut olosuhteet saivat suomalaisilta kiitosta.

– Tämän on jokaisen urheilijan unelma. Sagan-leirillä tunnelmassa oli vielä hakemista, mutta nyt asia on realisoitunut, kun tulimme kisakylään, Hulkko kertoi ajatuksistaan uintijoukkueen mediatilaisuudessa.

– Olosuhteet ovat vimpan päälle. Olemme hyvillä kisafiiliksillä.

Jallow liittyi tilaisuuteen saavuttuaan juuri allasharjoituksesta.

– Uinti kulkee, ja allas on priimaa, Jallow kiitteli.

Hulkko osallistuu Tokiossa 100 metrin rintauintiin, Jallow 100 metrin selkäuintiin, Teijonsalo 50 ja 100 metrin vapaauintiin. Hulkko ja Jallow uivat alkuerissä sunnuntaina. Teijonsalon urakka alkaa keskiviikkona 100 metrin vapaauinnin alkuerissä.

Hulkko sai kellon puolelleen

Hulkko rikkoi olympiarajan jo viime vuonna ja kohensi 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen aikaan 1.06,73 toukokuussa. Budapestin EM-kisojen välierissä tulos riitti 10. sijaan. Finaalipaikka jäi vain kahden sekunnin kymmenyksen päähän.

Hulkko tunsi jo silloin, että ajasta olisi nipistettävissä sekunnin osia. Olympiavalmisteluissa tunne on vahvistunut.

– Kello tykkäsi, ensi kertaa olympialaisiin osallistuva Hulkko kommentoi vauhtiaan perjantain harjoituksissa.

– Mutta kello lähtee kisoissa joka kerta nollasta. Lähden joka starttiin kuin se olisi viimeinen. Tavoitteena on hyvä, ehyt tekeminen.

Malvelan sprintterit

Jallow ui EM-kisojen alkueräuusinnassa 100 metriä selkää aikaan 1.00,31, joka jäi vain kolme sekunnin sadasosaa hänen kolmen vuoden ikäisestä Suomen ennätyksestä. Budapestin EM-välierissä hän jäi uusinnasta uupuneena 16:nneksi.

Rankingin perusteella Tokion kisoihin murtautunut Jallow joutui jahtaamaan olympialaisten tulosrajaa kesäkuun SM-kisoihin asti.

– SM-kisojen jälkeen kaikki on mennyt hyvin ja ote (vedestä) puree. Valmistautuminen on mennyt hyvin, Jallow kertoi.

– Olen tehnyt paljon kisavauhtisia vetoja, joilla on haettu vauhtikestävyyttä.

Jallow ja valmentaja Marko Malvela ovat lähestyneet lajia vauhdin kautta. Jallow pyrkii puolimatkaan alle 29 sekunnissa ja yrittää sen jälkeen säilyttää vauhdin parhaansa mukaan.

– Ensimmäinen viisikymppinen on ehdottomasti minun vahvuus. Toisella vinstalla sitten kaikki paukut peliin. Loppu on heikkous, ja sitä on nyt treenattu, Jallow jatkoi.

Jallow tähtää Tokion alkuerissä minuutin alitukseen.

Malvelan niin ikään valmentama Teijonsalo joutuu altaaseen viimeisenä suomalaisena.

– Hieno fiilis kaikin puolin, kun koko kausi on mennyt hyvin, Teijonsalo kertoi.

– Tavoitteena ovat hyvät uinnit ja haluaisin päästä välieriin.