Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Veeruska-ravit ajettiin hienoissa olosuhteissa ja kaviourakin sai kehuja, Toto5-pelissä nähtiin yllätysten ilta

Lauri Nisonen

Lappeen Veeruska-ravit ajettiin torstaina hienoissa olosuhteissa ja kaviourakin sai kehuja.

– Pinta oli kuin samettia. En tänä kesänä ole ajanut vielä missään näin hyvällä radalla, ohjastajalegenda Antti Teivainen kehui.

Toto5-pelin avauskohteessa Rosy Ildico ja BWT Fury hurjastelivat alussa, mutta kenttä kääntyi, kun kolmatta rataa iloisesti kirinyt Tapani Hautalan ohjastama Fly Osumi kiri yllätysvoittoon.

– Otettiin kengät pois ja voitto tuli, vaikka ajo meni pieleen, kertoi ohjastaja.

Yllätykset jatkuivat kakkoskohteessa

Kakkoskohteessa yllätykset jatkuivat, ja yllätys pohjustettiin jälleen ylivauhtisella avauksella. Keulassa porskutti Vastatuuli Antti Tupamäen ohjastamana, mutta lopussa ei menossa ollut enää myötätuulta ja voittajaksi nousi tasaisesta rintamasta Joni Zitronin ohjastama Lahjottu.

– Alun ylikova meno auttoi meitä, tuumi voittajan kuljettaja.

En tänä kesänä ole ajanut vielä missään näin hyvällä radalla.

Antti Teivainen

Kolmannessa kohteessa Tupamäki ajoi yllättäjänä keulavoiton Ruopaksen rattailla ja jätti suosikit Suven Sametin ja Sorretun Voiman taaksensa. Pelikuponkeja jatkoi enää vain yksi kappale.

– Ajoin reipasta, kun tämä on vähän toisohjainen, kertoi Tupamäki.

All Star Mint ensimmäisenä maaliin

Lämminveristen 43. Veeruska-ajoa ajoi veti keulassa Jani Ruotsalaisen ajama Lilian La Renta lähes kolme kilometriä, mutta maalissa oli kuitenkin ensimmäisenä Jani Huuskon ajama All Star Mint. Vaikka pelisuosikki olikin, niin ainoa mukana ollut Toto5-kuponki putosi ja täysosumia ei löytynyt.

Toto5-päätöskohdetta veti vauhdilla Ruotsalaisen ajama Rallston. Toisella kierroksella Tapio Perttusen Club Nord Chip hivuttautui hiljalleen rinnalle, mutta ohittamiseen ei löytynyt apuja.

Kylmäveristen Veeruska-ajossa nähtiin suoraviivainen taktiikka, kun Jaakko Santala ajoi voiton Vappu-Ukon rattailla vaikka Vennelmon Välkky sitä kovasti loppusuoralla haastoikin.

– Ajoin keulassa, kun sinne päästiin, tuumi voittajan kuski.

Montélähdössä jatkoi Janita Antti-Roikon ratsastama Summitie voitolla, joka oli jo 13. peräkkäinen. Voittohin juoksivat myös The Dude, Hurja Hulda ja kolmivuotislähdössä Stormy Stride sekä ponilähdössä Kiikun Vivian.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka