Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oliver Helander heitti itsensä Tokioon – Senni Salminen jäi kolmiloikassa ilman tulosta

Senni Salminen astui yli hyppynsä Joensuussa järjestetyssä yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan kilpailussa.

Oliver Helander kukisti Antti Ruuskasen yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan keihäskilvassa Joensuussa. Voitolla Helander antoi tarvittavan näytön olympiapaikkaa varten, sillä pian kisan jälkeen Olympiakomitea vahvisti Helanderin edustavan Suomea Tokiossa. Ruuskanen nimettiin varaedustajaksi.

Helander paiskasi keskiviikon voittotuloksen 78,95 kuudennella eli viimeisellä kierroksella. Sitä ennen hän sai tuloksen (76,49) vain ensimmäisellään. Ruuskanen heitti toisellaan 77,49, ja se jäi hänen ainoaksi mitatuksi heitoksi.

– Kauden parasta lähdin heittämään ja tappelemaan. Kovasti oli lyöntiä heitossa, mutta kohdalleen ei osunut kertaakaan. Tulos oli sen näköistä. Selvä juttu, että Oliver oli parempi, Ruuskanen kertoi Yleisradion televisiohaastattelussa.

Ruuskanen, 37, paiskasi ennätyksensä 88,98 Porissa kuusi vuotta sitten, mutta tämän kauden pisin kaari on kantanut vaatimattomasti 77,89.

Yliastuttuja Salmiselle

Helander, 24, lipoo ennätyksellään 88,02 Ruuskasen lukemia, mutta arvokilpailureissut EM-Berliinissä 2018 ja MM-Dohassa 2019 ovat päättyneet jo karsinnassa. Helander on heittänyt tällä kaudella 80,82, mutta Joensuussa heitoissa ei ollut puhtia.

– Aika vaikea kilpailu. Viimeinen heitto oli vähän sinnepäin, Helander kuittasi.

Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo olivat jo aiemmin varmistaneet olympiapaikkansa, ja heidät oli jo valittu 23. heinäkuuta–8. elokuuta järjestettäviin kilpailuihin. Kaksikosta kumpikaan ei kilpaillut Joensuussa.

Kolmiloikan naisten Suomen ennätystä kahteen kertaan tänä kesänä parantanut Senni Salminen jäi tuloksetta Joensuussa järjestetyssä yleisurheilun kotimaisen gp-sarjan kilpailussa. Tokion olympialaisiin valmistautuva Salminen leiskautti heti ensimmäisellään reilusti yli 14 metriä, mutta hyppy oli muutaman sentin yliastuttu.

Imatran Urheilijoita edustavan Salmisen Suomen ennätys on 14,63, mutta Joensuussa hyppy ei asettunut kohdalleen seuraavillakaan kierroksilla. Myös toinen ja kolmas yritys lipsahtivat yliastutuiksi. Jälkimmäinen kantoi kevyessä myötätuulessa noin 14,5 metriä.

Alajärven Ankkureita edustava Mikko Paavola voitti ennätystuloksellaan 571 miesten seiväshypyn. Paavola kokeili kolmesti myös korkeutta 580, mutta ei onnistunut ylitysyrityksissään.

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske on voittanut naisten 100 metrin aitajuoksun yleisurheilun gp-kilpailussa Joensuussa. Hän juoksi ajan 13,17 ja paransi alkuerien aikaansa 13,32.

Ennakkosuosikki Annimari Korte juoksi alkuerissä 13,15, mutta jätti finaalin väliin. Helsingin IFK:ta edustava SE-nainen on kärsinyt takareisivaivasta.

Oma ennätys Essi Vehmaalle

Imatran Urheilijoiden värit olivat edustettuina kolmiloikan lisäksi naisten satasen finaalissa, jossa Juulia Kokko, 19, oli viides ajalla 12,27 ja Nelli Anttonen, 17, kuudes ajalla 12,39.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Essi Vehmaa, 19, teki pika-aitojen alkuerässä uuden ennätyksensä 13,86 ja juoksi finaalissa neljänneksi ajalla 13,93.

LUM:n Kasperi Vehmaa, 16, sijoittui pituudessa kolmanneksi huomattavan tasaisella sarjalla 704, 703, 703, 709 ja 701.

LUM:n Saara Lipsanen, 25, teki keihäskisan viimeisellä kierroksella kauden parhaan tuloksensa 54,26 ja sijoittui toiseksi.