Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Otteluruuhkassa tarpovalla Pesä Yseillä poissaoloja – Pelinjohtaja Sarita Heikkinen tekee paluun pelikentälle tänään Hyvinkäällä

Pesä Ysit pelaa heinäkuussa peräti 11 ottelua ja aurinko porottaa täydeltä terältä. Sen vuoksi on pakko antaa välillä myös huilivuoroja.

Pesä Ysien pelinjohtaja Sarita Heikkinen päätti pitkän peliuransa viime kauteen ja tarttui pelinjohtajan merkkiviuhkaan. Hän on sarjan harvoja naispelinjohtajia. Lauri Heino

Kalle Sipiläinen

Lappeenrannan Pesä Ysien riveistä puuttuu viisi vakiopermanentin pelaajaa tänään vierasottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Sen seurauksena pelinjohtaja Sarita Heikkinen joutuu tekemään paluun pelikentälle. Pitkän uransa viime kauteen päättänyt Heikkinen tilkitsee Ysien polttolinjaa kolmosvahtina.

Ysit kamppailee loukkaantumismurheiden kanssa. Lappeenrantalaisilta puuttuu kokoonpanosta Linda Kemppainen, Tiia Saarela ja Essi Rytteri. Lisäksi Elina Väre ja Tytti Bertling ovat olleet sivussa jo pidempään.

Rytterin tilalle lukkarina jatkaa Amanda Timperi, joka syötti toisella jaksolla edellisessä ottelussa Manse PP:tä vastaan. Viuhkaa pitelee kakkospelinjohtaja Santeri Kytömäki ja Rytteri on merkitty kakkospelinjohtajaksi.

Helteitä ei osattu ennakoida

Ysit on kohdannut viime otteluissaan naisten Superpesiksen kärkiryhmiä ja ajautunut tappioputkeen. Alkukauden ottelusiirtojen vuoksi Ysit pelaa heinäkuussa peräti 11 ottelua. Normikaudella ohjelma olisi huomattavasti inhimillisempi.

– Tiesimme, että heinäkuussa odottaa peliruuhka, mutta emme tienneet, että koko ajan pelataan 30 asteen helteessä, sanoo joukkueen manageri Sakari Myllys.

Tiesimme, että heinäkuussa odottaa peliruuhka, mutta emme tienneet, että koko ajan pelataan 30 asteen helteessä.

Sakari Myllys

Lämmittelyt mukaan luettuna pelaajat joutuvat olemaan kentällä 3–4 tuntia. Myllys toteaa, että fyysinen rasitus on ihan erilainen, kun lämpötila on 20 astetta tai 30 astetta.

– Vaikka kukaan ei loukkaantuisikaan, pakko on antaa välillä huilivuoroja.

Juttua muokattu 7.7.2021 kello 11.54: Korjattu Pesä Ysien pelinjohtajan nimi otsikossa Sarita Heikkiseksi ja kakkospelinjohtaja tekstissä Santeri Kytömäeksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka