Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sha'Carri Richardsonin kannabiskäry vahvistettiin, Tokion olympiaunelma vielä ohuesti elossa

Yhdysvaltalaisjuoksija Sha'Carri Richardson on jäänyt kiinni kannabiksen käytöstä. Yhdysvaltain antidopingtoimisto Usada vahvisti perjantaina verkkosivuillaan muun muassa uutistoimisto Reutersin aiemmin uutisoiman käryn todeksi.

Naisten 100 metrin tähtinimen edustus Tokion kesäolympialaisissa on vaakalaudalla, muttei mahdotonta.

Maailman antidopingtoimisto Wada kieltää kannabiksen käytön urheilijoilta. Mikäli kärynnyt pystyy todistamaan, ettei aineen käyttö liity urheilusuoritukseen, urheilija voi saada kolmen kuukauden kilpailukiellon neljän vuoden sijaan.

Kilpailukielto voi lyhentyä kuukauden mittaiseksi, jos urheilija sitoutuu päihdekuntoutukseen yhteistyössä maan antidopingelimen kanssa. Richardsonin tapauksessa on kyse juuri tästä, ja hänen kuukauden mittainen kilpailukieltonsa on määrätty alkaneeksi 28. kesäkuuta.

Richardson antoi positiivisen dopingnäytteen Yhdysvaltain olympiakarsintojen yhteydessä kesäkuussa. Richardson, 21, voitti naisten satasen karsintakisan ajalla 10,86, mutta positiivinen näyte mitätöi kisan tulokset. Näin ollen Richardson ei pääse henkilökohtaiselle matkalle, mutta hänen kilpailukieltonsa ehtii päättyä ennen 6. elokuuta juostavaa naisten pikaviestiä. Viestijoukkueeseen hänet voidaan kilpailukiellon puitteissakin vielä nimetä.

Richardsonin oli tarkoitus juosta viikonloppuna Timanttiliigan osakilpailussa Tukholmassa, mutta hänen nimeään ei ollut kisan osallistujalistalla. Pikajuoksija kirjoitti torstaina salaperäisen tviitin.

– Olen ihminen, Richardson viestitti Twitter-tilillään .

Richardson juoksi huhtikuussa kauden kärkiajan 10,72, jonka Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce alitti kesäkuun alussa (10,63). Naisten 100 metrin olympiamatkan viimeisin yhdysvaltalaisvoittaja on Gail Devers, joka juhli kultamitalia Atlantassa 1996.