Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kroatia ja Espanja vääntävät puolivälieräpaikasta, Sveitsi yrittää kammeta Ranskan raiteiltaan

Jalkapallon miesten EM-kilpailuiden neljännesvälierät jatkuvat maanantaina kahdella kamppailulla. Päivän ensimmäisessä pelissä Espanja saa vastaansa alkulohkossaan toiseksi sijoittuneen Kroatian, joka ei ole selviytynyt ensimmäistä jatkokierrosta pidemmälle kolmessa aiemmassa EM-lopputurnauksessa.

– Espanja on nuori, nopea ja energinen joukkue. He perustavat pelinsä kovaan paineeseen ja monipuoliseen syöttöpelaamiseen. Toisaalta meilläkin on omat vahvuutemme, joten ei heillekään ole helppoa peliä tiedossa, totesi Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic Euroopan jalkapalloliitto Uefan verkkosivuilla .

Kroatia sai ikäviä pelaajauutisia Espanja-ottelun alla, kun joukkueen avainpelaaja Ivan Perisicin uutisoitiin saaneen positiivisen testituloksen koronavirustestissä. Kolmessa EM-ottelussa kaksi maalia tehnyt Inter Milanin laitapelaaja asetettiin eristyksiin, minkä vuoksi hän on sivussa maanantain pelistä.

Espanja selviytyi 16 parhaan joukkoon sijoittuessaan alkulohkossaan niin ikään toiseksi, voittamalla yhden ottelun ja pelaamalla kaksi tasan. Mielenkiintoista lisävärinää otteluun tuo se, että Espanja voitti EM-kultaa vuosina 2008 ja 2012, kun taas Kroatia sijoittui vuoden 2018 MM-kisoissa toiseksi.

– Kroatia on huippujoukkue ja tiedämme, että he tulevat olemaan meille vaikea vastus. Voitto vaatii meiltä todella kovaa työtä, espanjalaishyökkääjä Ferran Torres sanoi.

Kroatia–Espanja pelataan maanantaina alkaen kello 19. Otteluparin voittaja saa puolivälierässä vastaan voittajan päivän toisesta pelistä, jossa kohtaavat Ranska ja Sveitsi.

"Kaikki ajattelevat Ranskan voittavan"

Maanantain toisessa EM-neljännesvälieräottelussa Sveitsi saa vastaansa MM-kultaa vuonna 2018 juhlineen Ranskan, jolta on lupa odottaa nähtyä parempia peliesityksiä. Maanantain taistoon Ranska lähtee selvänä ennakkosuosikkina.

– Sveitsi on hyvin organisoitu joukkue, joka omaa hyvän hyökkäyspotentiaalin. Heitä ei sovi aliarvioida yhtään. Pudotuspelivaiheessa meidän on tehtävä kaikkemme, jotta meillä olisi ottelun jälkeen hymy kasvoillamme voiton merkiksi, Ranskan pääluotsi Didier Deschamps kommentoi Uefan verkkosivuilla .

Lohkokolmosena tiensä jatkoon selvittänyt Sveitsi lähtee otteluun altavastaajana, mikä hyvässä tapauksessa voi kääntyä jopa joukkueen eduksi. Se on varmaa, että taistelematta joukkue tuskin poistuu tämän vuoden EM-näyttämöltä.

– Meidän on pysyttävä keskittyneinä ja luotava tilanteita. Kaikki ajattelevat Ranskan voittavan ja ehkä juuri se on meidän etumme, sanoi sveitsiläispuolustaja Ricardo Rodriguez.

Ranska–Sveitsi alkaa maanantaina kello 22.